Skip to main content
Skriveværksteder

Skrivekunst

Kreativ skrivning hører til gruppen af indirekte terapier, hvor man anvender kunst eller alternative udtryksformer. 

Kreativ skrivning kan anvendes både i forbindelse med somatiske og psykiske sygdomme. Kreativ skrivning fokuserer ikke på traumer i menneskers liv eller på sygdom, men gennem skrivning og højtlæsningsøvelser får deltageren mulighed for at udvikle sine evner til at skrive og lytte. Kreativ skrivning giver deltagerne mulighed for at se verden, sig selv og andre på en ny og anderledes måde, som adskiller sig fra de traditionelle møder med sundhedssystemet.

De øvelser, der anvendes på de kreative skriveværksteder, består af både skrive- og højtlæsningsøvelser. Forfatterne udvælger øvelserne med udgangspunkt i deres erfaring fra tidligere skriveværksteder og med udgangspunkt i deltagernes niveau. Ved højtlæsningsøvelserne er det op til den enkelte deltager, om han/hun ønsker at dele den skrevne historie med de andre deltagere.

Det er vigtigt at understrege, at der ikke findes nogen rigtig eller forkert måde at løse opgaverne på, og korrekt retstavning er underordnet. Alle tekster skrives af deltagerne selv, og det er kun deltagerne selv, som læser egne tekster højt.

Sidst opdateret: 18.08.2020