Skip to main content
DA / EN
SDUUP | Nyhedsbrev Oktober 2021

TEMA: FN's Verdensmål i uddannelse på SDU - Interview med Flemming Bridal Rasmussen (leder af SDG HUB)

Leder af SDU's SDG HUB, Flemming Bridal Rasmussen, fortæller i et interview om forskellige muligheder for at arbejde med FN's Verdensmål og bæredygtighed på SDU.

Hvad er din rolle, når det kommer til at støtte FN's Verdensmål i uddannelse på SDU? 
Vi ser det som vores rolle at skabe muligheder for de studerende,  der gerne vil arbejde med FN's Verdensmål og bæredygtighed på SDU. Det gør vi gennem De Studerendes Verdensmålspulje, Bæredygtighedsakademiet, m.m.. I år deltog vi også i SDG Camp'en, som Institut for Virksomhedsledelse holdt for andet år i træk. Det er sigende for disse ekstracurriculære aktiviteter, at de studerende får muligheden for at kombinere deres akademiske kompetencer fra studiet med ’blødere’ kompetencer i relation til kollaboration, personlig kommunikation, mens de samtidig prøver sig selv med disse udfordringer fra virksomheder indenfor bæredygtighed. 

Hvad er SDG HUB’ens fokus lige nu og hvordan kan undervisere og studerende involvere sig? 
Vi er altid nysgerrige på og interesserede i at samarbejde med både undervisere og studerende om FN's Verdensmål og bæredygtighed. Vi kan tilbyde vores egen arbejdskraft, kreativitet og assistance til praktiske opgaver. I januar 2022 afholder vi en konference sammen med forskere fra Det Humanistiske Fakultet og Det Samfundsvidenskabelige Fakultet. Emnet er indre bæredygtighed. Med den seneste rapport fra FN’s klimapanel, er det blevet meget klart, at vi mennesker er bagud ift. klimaforandringerne. Klimaudfordringerne er ikke længere kun for de tekniske discipliner, men kalder på en stor humanistisk indsats. Vi er også i gang med at planlægge Bæredygtighedsakademiet 2.0. Vi er i dialog med forskere fra SDU i Kolding, ligesom Kolding Kommune også har vist stor interesse i at deltage. 

Hvilke muligheder er der for, at undervisere og studerende kan samarbejde om verdensmålsprojekter? Hvad med tværfaglige projekter? 
Som en del af SDU’s kommende klimaplan, forventer jeg, at SDU i meget højere grad vil benytte vores bygninger, udendørsarealser osv. som ’living labs’ hvor undervisere og studerende kan udvikle og teste bæredygtige løsninger. 

SDG Collaboratorium (SDG Collab) er lige blevet lanceret – hvordan kan undervisere og studerende involvere sig? 
SDG Collab er et netværk initieret og drevet af forskere med fokus på både at styrke og gentænkte samarbejdet mellem disciplinerne, fakulteterne m.m., men også mellem SDU og verden udenfor. Jeg ved, at medlemmerne af netværket er meget interesserede i at høre fra både forskere, undervisere og studerende. Hvis du har en ide til et projekt eller noget, som du gerne vil afprøve, så kontakt lektor og uddannelsesleder Lykke Margot Richard via lmri@iti.sdu.dk

Har du flere spørgsmål? Kontakt Flemming Bridal Rasmussen via flbr@sdu.dk.

Redaktionen afsluttet: 27.10.2021