Skip to main content

To nye professorater i kiropraktik på Syddansk Universitet

Til stående klapsalver blev Lise Hestbæk og Tue Secher Jensen præsenteret som Institut for Idræt og Biomekanik to nyeste professorer i muskel- og skeletbesvær på Dansk Kiropraktorforenings årsmøde i Horsens den 9. november.

Det er to erfarne forskere, der er blevet udnævnt til professorer. Lise Hestbæk blev uddannet som kiropraktor fra Palmer College of Chiropractic i USA i 1990. Efter endt uddannelse arbejde hun i en årrække som praktiserende kiropraktor og forsker. Hun forsvarede sin ph.d.-afhandling om lændesmerters forløb og identifikation af risikogrupper blandt børn og unge i 2003, og har siden 2007 været ansat som seniorforsker på Nordisk Institut for Kiropraktik og Klinisk Biomekanik (NIKKB) og fra 2008 også som lektor på Institut for Idræt og Biomekanik, Syddansk Universitet (SDU).

Tue Secher Jensen blev uddannet som kiropraktor fra SDU i 2002 og har arbejdet som forsker siden. I 2009 forsvarede han sin ph.d.-afhandling omkring den kliniske værdi af Modic forandringer. I perioden 2013 – 2016 var han ansat som klinisk lektor på Rygcenter Syddanmark på Sygehus Lillebælt. Han har siden 2013 været ansat som projektansat seniorforsker på NIKKB. I 2017 blev Tue Secher Jensen ansat som beskrivende kiropraktor og forskningsansvarlig kiropraktor på Diagnostisk Center – Røntgen og Skanning på Regionshospitalet Silkeborg og fra 2018 som lektor på Institut for Klinisk Medicin på Aarhus Universitet.

Lise Hestbæk og Tue Secher Jensen tiltræder officielt som professorer 1. januar 2020. Professoraterne er kommet i stand i et samarbejde mellem SDU, Regionshospitalet i Silkeborg og Nordisk Institut for Kiropraktik og Klinisk Biomekanik (NIKKB).

De to professorater skal være med til at styrke forskningen indenfor udredning og behandling af rygpatienter og styrke samarbejdet mellem SDU og Regionshospitalet Silkeborg. De vil bl.a. undersøge den bedste vej gennem sundhedsvæsnet for patienten med rygproblemer og fremme indsatsen for at give den rette behandling til den rette tid til den enkelte rygpatient.

 
Mød professoren

Tue Secher Jensen, ph.d. og lektor på Aarhus Universitet, er udnævnt til professor i muskel- og skeletbesvær ved Institut for Idræt og Biomekanik, SDU.

Kontakt

Mød professoren

Lise Hestbæk, ph.d. og lektor på Syddansk Universitet, er udnævnt til professor i muskel- og skeletbesvær ved Institut for Idræt og Biomekanik, SDU.

Kontakt

Redaktionen afsluttet: 25.11.2019