Skip to main content
DA / EN
Optag SAMF 2020

Studerende strømmer til SAMF

1441 studerende har i år takket ja til en studieplads på en af SDU’s samfundsvidenskabelige bacheloruddannelser, hvilket er 10% flere end sidste år.

Af Marlene Jørgensen, , 07-08-2020

I år starter 1441 nye studerende på en af de 19 bacheloruddannelser, som bliver udbudt af Det Samfundsvidenskabelige Fakultet på SDU.

Der er tale om 136 flere studerende sammenlignet med sidste år, svarende til en stigning på 10%, og SAMF er det fakultet, der oplever den største fremgang i antallet af nye studerende.

Det er resultatet, efter at årets ansøgere helt frem til kl. 23.59 i går kunne takke ja til den studieplads, som de har fået tilbudt.

- Vi glæder os rigtig meget til at byde velkommen til en ny årgang studerende. Det er nye tider, hvor vi på grund af corona-situationen er i fuld gang med at planlægge årets studiestart og undervisning, så de nye studerende får en god og tryg start på deres studieliv, siger Jan Guldager Jørgensen, der er prodekan for uddannelse på Det Samfundsvidenskabelige Fakultet.

Han glæder sig samtidig over, at der er voksende interesse for det samfundsvidenskabelige fagområde.

- Det er positivt, at så mange unge har valgt at studere på en samfundsvidenskabelig uddannelse her på SDU, både for os – og ikke mindst – for arbejdsmarkedet, hvor der er stor efterspørgsel på kandidaterne, tilføjer han.

Flere fagområder hitter

De erhvervsøkonomiske uddannelser og HA (jur.) er blandt de uddannelser, hvor der i år optages flere studerende. Det samme gælder bl.a. Matematik-økonomi, Market and Management Anthropology, European Studies og Samfundsfag (se fordeling nedenfor).

Ligesom tidligere år har mange søgt ind på Jura, Statskundskab og Journalistik, og kapacitetsbegrænsningerne på uddannelserne betyder, at optaget ender på nogenlunde samme niveau som tidligere.

Fordelt på SDU’s forskellige campusser kan Sønderborg, Slagelse og Odense snart tage imod et stigende antal SAMF-studerende. Sønderborg oplever en stigning på hele 23% og Slagelse på 22%, mens 12% flere nye studerende får deres daglige gang i Odense i forhold til sidste år. Derimod går Kolding og Esbjerg en smule tilbage med henholdsvis 3% og 7%.

I alt fik 1610 ansøgere tilbudt en studieplads på en samfundsvidenskabelig uddannelse på SDU, hvoraf 1441 altså har takket ja til at studere på en af uddannelserne.

Tallet kan stige yderligere, da flere uddannelser har haft ledige pladser og åbent for ansøgninger frem til fristen i går.

Uddannelser med størst stigning i antal studerende, der har takket ja til en studieplads på SAMF i 2020 i forhold til sidste år

  • Matematik-økonomi optager 45 studerende, hvilket er en stigning på 41%
  • HA (jur.) optager 56 studerende, hvilket er en stigning på 27%
  • Market and Management Anthropology optager 98 studerende, hvilket er en stigning på 23%
  • European Studies optager 30 studerende, hvilket er en stigning på 20%
  • Samfundsfag optager 34 studerende, hvilket er en stigning på 17%
  • De erhvervsøkonomiske uddannelser optager sammenlagt 681 studerende, hvilket er en stigning på 10%
Redaktionen afsluttet: 07.08.2020