Spørg eksperten

• 30.06.2020

Lad maskinerne klare plasten

Det er en god idé at lade os forbrugere om affaldssorteringen hjemme i husstanden, når vi snakker madaffald, papir og glas. Men når det kommer til plast, bør man ikke kildesortere. For de mange spande fylder, indsamlingen er dyr og genanvendelsesgraden er slet ikke høj nok, påpeger professor Henrik Wenzel.

• 22.06.2020

Spørg eksperten om Skt. Hans

Det er sommer og dermed sæson for Midsommerfejring og Skt. Hans-bål. Men er tiden ikke ved at være løbet fra at smide heksedukker på bålet? Historie-lektor og forsker i hekseprocesser, Louise Nyholm Kallestrup, forklarer sammenhængen mellem sommersolhverv og hekseafbrændinger og slår til lyd for en Skt. Hans-fejring uden hekse.

• 06.05.2020

Spørg eksperten om Roundup

Når snakken falder på glyphosat – i folkemunde bedre kendt som ukrudtsmidlet Roundup – er der alt for lidt fokus på stoffets skadelige virkninger på kroppens bakterier. Hans Jørn Kolmos, professor i mikrobiologi, fortæller, at der er stor risiko for udvikling af antibiotikaresistens.

• 20.02.2020

Spørg eksperten om køn

Kan vi forenklet tale om mænd og kvinder – eller er køn blot en social konstruktion?

• 18.11.2019

Spørg eksperten om bøger

Gang på gang dømmes den gode gammeldags bog ude. Den burde tabe stort til lydbøger og skærme og samle støv på butikshylden, men alligevel kan vi igen i år forvente mange bøger under juletræet.

• 23.09.2019

Spørg eksperten om nedslidning

Nedslidning sker ikke fra den ene dag til den anden. Men hvordan kan man sikre sig mod at måtte forlade arbejdsmarkedet i utide, og hvordan skal arbejdspladserne tage vare på medarbejdernes arbejdsevne?

• 16.07.2019

Spørg eksperten om danskernes grillvaner

Danskerne er vilde med at grille, og de fleste danske hjem har efterhånden en fuldt udstyret Weber på terrassen. Men hvordan står det egentlig til med de let forkullede pølser og koteletter i disse tider, hvor alles øjne er rettet mod at skære ned på kødet?

• 16.05.2019

Spørg eksperten om sorte huller

For nylig lykkedes det at tage et billede af et sort hul for allerførste gang. Men hvad er de sorte huller egentlig, og er der stadig noget, man ikke ved om dem?

• 15.03.2019

Spørg eksperten om danskernes forhold til Dannebrog

Hvorfor er vi danskere så glade for Dannebrog, at det ligefrem skal i lagkagen, når vi fejrer fødselsdag?

• 28.01.2019

Spørg eksperten om social ulighed og overvægt

Hvad betyder social ulighed for risikoen for overvægt i barndommen?

• 22.11.2018

Spørg eksperten om Thanksgiving

Hvorfor fejrer vi Thanksgiving?

• 01.09.2018

Spørg eksperten om højde

Hvor høje er vi danskere? Og er vi højere end andre folkefærd?

• 01.07.2018

Spørg eksperten om gæstfrihed

Kig forbi, lyder det ofte fra venner og familie. Men hvordan er det lige i vores fortravlede hverdag? Kan man godt dumpe ind uden at have aftalt det på forhånd?

• 01.05.2018

Spørg eksperten om databeskyttelse

I denne måned træder nye regler for databeskyttelse i kraft. De kommer til at påvirke os alle. Vi har spurgt lektor i persondataret Ayo Næsborg-Andersen om, hvorfor vi skal have en lov, og hvad den kommer til at betyde for almindelige borgere.

• 01.03.2018

Spørg eksperten om konfirmation

Konfirmationstiden er snart over os, men hvordan er det med de unges religiøse forståelse anno 2018? Hvordan udvikler det religiøse landskab sig? Og hvordan påvirker det folkekirken? Vi har spurgt lektor i religionsstudier Laura Feldt om unges forhold til tro.