Gæstehjørnet

En forskers opgave er stille spørgsmål og udfordre det, vi allerede ved.

I Gæstehjørnet er det Ny Viden, der fyrer en række spørgsmål af til forskerne for at for at få indblik i hvem de er, og hvorfor de har valgt en videnskabelig løbebane. Her kan du møde nogle af Syddansk Universitets cirka 3000 forskere og høre, hvad der driver dem.

Gæster

Portrætfoto af Julie Christiansen
Julie Christiansen

Julie ph.d.- studerende på Institut for Psykologi, og når hun ikke forsker i ensomhed er hun mor, pladesamler og zombieelsker.

Portrætfoto af Ellen Aagaard Nøhr
Ellen Aagaard Nøhr

Professor ved Forskningsenheden for Gynækologi og Obstetrik, elsker at læse en rigtig avis og er for nylig holdt op med at spise slik.

Portrætfoto af Jannek Sommer
Jennek Sommer

Ph.d.-studerende på Institut for Marketing og Management og elsker at fordybe sig i både skøn- og faglitteratur.

Caroline Schaffalitzky de Muckadell

Lektor på Institut for Kulturvidenskaber, læser tegneserier og vil gerne gære verden bedre, klogere og sjovere - især for børn.

Ulrik Becker

Professor på Statens Institut for Folkesundhed, er handymand og elsker Toscana for landskabet, kulturen og maden.

Jamileh Javidpour

Koordinator på det internationale forskningsprojekt GoJelly, beundrer Greta Thunberg og er glad for havearbejde og bagning.

Pia Heike Johansen

Lektor i sociologi, tidligere landmand og gartner, vil bygge bro mellem forskningsverdenen og lokalsamfundet.

Portrætfoto af Kristian Møhler Sørensen
Kristian Møhler Sørensen

Kristian Møhler Sørensen er ph.d.- studerende for Institut for Design og Kommunikation og går ikke af vejen for at vinterbade.

Portrætfoto af Bo Villumsen
Bo Villumsen

Bo Villumsen er ph.d.-studerende på Center for Landdistriktsforskning. Han elsker at stå på skateboard.

Portrætfoto af lektor Jost Adam
Jost Adam

Lektor på Mads Clausen Instituttet, har nanovidenskab som hovedområde og ville være helikopterpilot som dreng.

Clara Juncker
Clara Junker

Lektor på Institut for Kulturvidenskaber elsker mønstre og tekstiler og vil gerne med sin forskning åbne et vindue til verden.

Ulrik Kjær

Professor i statskundskab, tidligere tennistræner, vil finde svaret på, hvorfor teknokrater har så dårligt et omdømme.

Eva Arsnpang Christensen

Lektor i biofysik, spiller klaver, vil bruge nanodomæner til at bekæmpe sygdomme.

Pernille Tanggaard

Professor i sundhedssociologi, dyrker yoga, vil finde formlen på at løse sundhedsmæssig social ulighed i vores samfund.

Luís Cruz-Filipe

Adjunkt på Institut for Matematik og Datalogi vil gerne finde svaret på "the meaning of life, the universe and everything".