Skip to main content

Livslang læring når som helst og hvor som helst

I dag arbejder folk sjældent med det samme og på den samme måde igennem hele deres arbejdsliv. Den enkelte har gennem sit arbejdsliv behov for ny viden og  ny uddannelseMen hvis studierne primært er målrettet fuldtidsstuderende, der flere gange om ugen må møde op for at få hældt viden på af en underviser i et lokale på universitetet, går mange glip af muligheden for livslang læring.

Learning on the fly

- Fremtidens Uddannelser er en hyperfleksibel uddannelse, der består af mange små elementer. Jeg ser en uddannelse, der er åben 24/7, 365, siger rektor på SDU Henrik Dam om de nye typer af uddannelser.

Frihed til at vælge

Derfor udvikler SDU lige nu en uddannelse, der matcher den fleksibilitet, som de studerende ønsker sig. Studiet skal kunne passe ind i en travl hverdag, og den studerende skal selv bestemme hvor og hvornår de vil undervises.

- Det vil sige, du altid kan blive uddannet, når du har lyst til det. Det svarer til de krav, du har til et moderne samfund, siger Henrik Dam.

Fremtidens Uddannelser er et konkret eksperiment på cand.public.-studiet på Center for Journalistik. Her arbejdes der med nye undervisningsformer, der egner sig til livslang og fleksibel læring. De studerende undervises blandt andet ved hjælp af nanomoduler, der er små digitale læringsenheder, som de studerende kan se, høre eller læse, når det passer ind i deres hverdag.

Sådan hænger kandidatuddannelsen sammen

Kandidatuddannelsen i journalistik - cand.public. - er en fleksibel uddannelse. Både i tid, sted, og hvad du vil fylde i den. Leder af Center for Journalistik, Peter Bro, gennemgår her, hvordan uddannelsen er bygget op og hvad du kan med den.