Skip to main content

Store oversvømmelser i Georgiens hovedstad

Store oversvømmelser ramte natten til søndag den georgiske hovedstad. 7 mennesker har mistet livet, mange meldes savnede og adskillige familier er blevet hjemløse.

Natten til søndag oplevede man i den georgiske hovedstad, Tbilisi, store oversvømmelser grundet kraftigt regn. Dette resulterede i at 7 borgere mistede livet, at mange meldes savnede samt at adskillige familier er blevet hjemløse. Derudover ramte oversvømmelserne den lokale zoologiske have, hvilket har ført til at nogle af dyrene er løs i byens gader. Borgerne opfordres til at blive inden døre af sikkerhedsmæssige årsager. En sådan naturkatastrofe som denne i Georgien vil næsten uundgåeligt give psykiske mén, ligesom man har set det ved andre naturkatastrofer i verden. Der er derfor brug for viden om, hvordan kriser som disse bedst håndteres.

Her på Videncenteret er vi en del af et nordisk tværfagligt forskningsnetværk, NORDRESS (The Nordic Centre of Excellence on Resiliens and Societal Security), som netop arbejder på at undersøge, hvordan samfundsmæssige katastrofer denne kan håndteres bedst. Formålet med NORDRESS er at øge den individuel „robusthed“ (eng. resilience) ved at skabe en forøget forståelse for både fysiske og mentale følger af naturkatastrofer som denne eller lignende

Læs mere om NORDRESS samarbejdet her.

Læs den originale kilde om oversvømmelserne i Georgien her.