Skip to main content

En million børn på flugt fra Syrien

Én million børn på flugt fra Syrien

Børnene i Syrien betaler en høj pris for konflikten i landet. I denne uge krydsede barn nr. én million en af grænserne til Syriens nabolande, lyder det fra UNHCR og UNICEF.

Børnene har oplevet grusomme ting og er blevet tvunget til at forlade hjem, og i nogle tilfælde deres familier. Det er traumatiserede børn der ankommer til flygtningelejrene, flere af dem ved ikke hvor deres familier er og cirka 2/3 dele af børnene er under 11 år.

”Vi ser syriske flygtningebørn kommunikere med stenkast i stedet for ord, simpelthen fordi de har set så meget vold i deres korte liv. Det er sårbare børn, som føler sig utrygge, magtesløse og ulykkelige.” siger Steen M. Andersen.

Forskning på området

Indtil for nyligt har forskningen omkring traumatisering af småbørn været sparsom. Sidste år afholdt Videnscenter for Psykotraumatologi en international konference om hvordan vi identificerer traumer hos småbørn. Konferencen førte til en workshop og senere udgivelse af flere rapporter og artikler på området. Læs eksempelvis rapporten ”Hvordan vurderer vi småbørnstraumer”, samt  ”Praksisanbefalinger til vurdering og behandling af børn og unge med Post Traumatisk Stress Syndrom (PTSD)”. Læs også mini-rapporten "Uledsagede Afghanske Flygtningebørn" – alle rapporterne kan findes her.

 

Kilde. UNICEF.dk