Skip to main content

Vil du som forsker i kontakt med et større internationalt publikum? Og har du lyst til at dele din forskning med ganske almindelige oplyste mennesker og samtidig få muligheden for at din forskning gennem store internationale medier kan få den helt store udbredelse? Så kan SDU's nye samarbejde med organisationen The Conversation give dig et virkeligt solidt fundament og hands-on hjælp til at opnå dine mål.


The Conversation er kort fortalt en slags Reuters Bureau - bare kun for forskere. Websitet www.theconversation.com fokuserer på samarbejdet mellem forskere og journalister under overskriften ”Akademisk stringens- journalistisk flair”, og har eksisteret siden 2010, hvor den blev etableret i Australien af journalister og forskere fra australske universiteter.

The Conversation er en uafhængig, non profit organisation, der finansieres af universiteter, forskningssektoren, regeringer og private interesser. Alt indhold publiceres under den såkaldte Creative Commons License, og The Conversation har i dag seks udgaver i henholdsvis Australien, Storbritannien, USA, Afrika, Frankrig samt en globaludgave. SDUs plads på hjemmesiden ligger under Storbritannien, hvor vi er sammen med engelske og irske universiteter. SDU er desuden, sammen med det svenske universitet i Lund, de første europæiske kontinentaluniversiteter på The Conversation .

Se SDU's del af The Conversation her. Bemærk dog at sitet er foreløbigt og langt fra færdigt, men de første 19 SDU-forskere er i realiteten allerede tyvstartet, før SDU fik etableret et officielt samarbejde.

The Conversation havde globalt 104 millioner læsere i 2016-2017. Den engelske site, som SDU altså hører under, har pt. 1,3 mio. besøg om måneden og 8 mio. sidevisninger incl. republikationer. Tusindvis af medier i hele verden afsøger The Conversation hver dag for at finde stof. TV-stationer, nyhedswebsites og trykte medier som fx BBC, The Washington Post, Le Monde og New York Times. Her kommer forskningens videre til et større publikum, og flere forskere på The Conversation har opnået en læserskare i millionklassen, deltaget i TV-interviews på flere kontinenter og har opnået en seriøs og sober ekspertstatus.

Du skal være forsker på SDU og skrive et godt engelsk. Du har noget vigtigt på hjertet, du gerne vil dele. Og du er indstillet på at skrive til en gruppe af mennesker, der er langt bredere end dine fagkolleger.

Du får hjælp af redaktørerne på The Conversation. De sidder klar online til både at hjælpe dig med at gøre fokus endnu skarpere og evt. give dig en hånd med det sproglige.

The Conversation at SDU:The Open University and The Conversation:The Queen's University, Belfast and The Conversation:Ansvarlig for siden: SDU Kommunikation

Sidst opdateret: 17.12.2019