Skip to main content

Den smarte fabrik

Den Smarte Fabrik (SMAF) er et projekt støttet af Industriens Fond med det formål at gøre mindre og mellemstore virksomheder  (MMVer) mere konkurrencedygtige i den globale konkurrence. I SMAF er ideen og målet samarbejde og teknologi til at skabe vækst mellem MMVer. De fleste MMVer er utrolig dygtige hver for sig, men vores hypotese er, at sammen kan de blive endnu bedre og stærkere.

Projektet er inspireret  af Brainport i Holland og Smarte projekt og kan blive et instrument for  at skabe vækst i Sønderborg ved at styrke triple helix mellem industri, universitet og politikere.

 

 

Se brochure her
Se rapporter her
Se præsentationer her
Se kommende arrangementer her
 

Projektet er baseret på et konsortium mellem SDU, Delta og CLEAN. I SMAF er analyseret en række praktiske cases, hvor der kan fremhæves:

 

AutoSyd
I AutoSyd er fire MMVer gået sammen med Syddansk Universitet, EUC Syd og Udviklingsråd Sønderjylland med det formål at udvikle nye innovative produktionsløsninger.

 

PET – Lab
Et testcenter til effektelektronik (“Power electronics”), hvor virksomheder fra mekatronik området er gået sammen om at specificere og udvikle et fælles testcenter.

 

GWRP
Green Water Research Project blev som en prototype startet på SDU Alsion i Sønderborg med det formål at bruge havvand fra Alssund til at køle og varme en del af Alsion.

 

Projektet har været med til at udvikle et koncept til Smart Metal Fabrik, som bliver udmøntet i et nyt projekt af samme navn.  

 

Projektet har desuden været med til Smart Fabrik laboratoriet, som er en del af SDU's Innovationslaboratorium.

 

Et vigtigt bidrag vil blive en PhD afhandling indenfor området, som er klar sommer 2017.

 

Kontakt info:

Arne Bilberg, abi@mci.sdu.dk
Tlf.: +45 65501629