LasbSTEM+
LabSTEM + fører LabSTEM-projektet videre i en tre-årig periode fra den 1. januar 2023 og har til formål blandt andet at arbejde for en højere kvalitet i undervisningen i matematik og naturfag i grundskolens udskoling og på ungdoms- og erhvervsuddannelserne.
LabSTEM+ er et treårigt projekt, som er startet den 1. januar 2023. Det bygger videre på de værdifulde resultater af LabSTEM (2020-2022). Begge projekter er støttet af Novo Nordisk Fonden og Region Syddanmark, og det bygger på Laboratoriemodellen – deraf navnet; ’Lab’ koblet sammen med ’STEM’ (Science, Technology, Engeineering og Mathematics), som er omdrejningsfeltet for projektet. Læs mere om Laboratoriemodellen her.
LabSTEM+ vil arbejde for
- en udvikling af højere kvalitet i undervisningen i matematik og naturfag i grundskolens udskoling og i ungdoms- og erhvervsuddannelsen
- en bredere geografisk rækkevidde for laboratorierne og en national skala for at opbygge LabSTEM-netværk, som medfører videns- og erfaringsudveksling nationalt og internationalt med partnere som Naturfagsakademiet (NAFA), Danish Science Education Research Association (DASERA), Nationalt Center for Udvikling af Matematikundervisning (NCUM) og Stanford University, USA
- en solid forskningsindsats inden for STEM-undervisning med fokus på matematik, med udvikling af senior- og junior-forskere i LabSTEM+-projektgruppen og etablering af en national forskningsledende rolle med afsæt i den institutionelle forankring på Syddansk Universitet.
Målgrupper
Den primære målgruppe for projektet er lærere, og de sekundære målgrupper er læreruddannere, studerende, andre fagprofessionelle, skoleledelser og forskere.
Projektets primære aktiviteter er
- at etablere 10 LabSTEM-laboratorier i Region Syddanmark og Region Midtjylland med deltagelse af 50 lærere og med fokus på matematikken i STEM
- at etablere et national STEM-forskningsnetværk
Vil du være med?
Underviser du i matematik eller naturvidenskab på et gymnasium, og vil du være med til at udvikle virkelighedsnære og engagerende STEM-undervisningsforløb til din klasse?
Vi tilbyder:
- Muligheden for at deltage i et innovativt projekt, der styrker STEM-undervisningen i Danmark
- Samarbejde med erfarne undervisnings- og fageksperter
- Mulighed for at dele din viden og erfaring med et fællesskab af dedikerede undervisere
- Løn for jeres deltagelse
Vi har brug for:
- 3-5 lærere fra samme skole
- 20-25 timers arbejde per underviser, fordelt hen over et semester
Har du og dine kollegaer lyst til at være en del af LabSTEM+, så kontakt projektleder Dorte Moeskær Larsen (dmla@imada.sdu.dk) for at høre mere.