Skip to main content

OPENs Registerdatabase under Danmarks Statistik

Har du en god forskningsidé, som du ønsker at få belyst ved brug af de nationale registre? Et datamateriale du ønsker at få beriget med registerdata fra de nationale registre? Eller måske ønsker du, at få dannet en kohorte fra de nationale registre? Så har du nu mulighed for at få adgang til data via OPENs Registerdatabase.

Hvad er OPENs Registerdatabase?

OPEN har fået oprettet en registerdatabase, der indeholder et stort udsnit af data fra de nationale registre og tilbyder nu alle forskere i Region Syddanmark mulighed for at anvende registerdata herfra. Du kan se hvilke registre og variable, som findes i OPENs registerdatabase her Datafiler og variabler.

Hvordan kan jeg bruge OPEN til mit forskningsprojekt?

OPEN tilbyder at hjælpe forskere i Region Syddanmark igennem forskningsprocessen med data fra OPENs Registerdatabase, f.eks.:

  • Sparring til at komme i gang med planlægning og gennemførelse af et registerbaseret forskningsprojekt
  • Mulighed for at få adgang til data fra OPENs Registerdatabase
  • Hjælp til og/eller kvalificering af specifikation af dataudtræk
  • Rådgivning til dataoprensning og håndtering af registerdata
  • Mulighed for at OPEN udfører datamanagement samt analyser af dine registerdata fra OPENs Registerdatabase mod betaling

Du kan læse mere om, hvordan du kan bruge OPEN her.

Hvordan får jeg adgang til data fra OPENs Registerdatabase?

Ønsker du at arbejde med data fra OPENs Registerdatabase, skal dit projekt være optaget under OPEN. Hvordan dit projekt bliver optaget under OPEN, kan du læse mere om her. Efter projektoptagelsen udfyldes projektindstillingen med en præcis og begrundet beskrivelse af populationen, registre, variable og dataperiode, som der ønskes adgang til og sendes til open.registry@rsyd.dk .

OPENs Registerdatabase administratorer gennemgår projektindstillingen og står efterfølgende for al kontakt med Danmarks Statistik. Administratorerne er i tæt dialog med dig om det data du ønsker, og de danner også dit dataudtræk til dig. OPEN stræber altid efter en kort og hurtig behandlingstid.

Har du spørgsmål til priser eller andet, er du velkommen til at kontakte OPEN Registry:

Frank Sjøberg Kjeldsen

frank.kjeldsen2@rsyd.dk

51 68  76 30


Louise Rosengaard
louise.rosengaard@rsyd.dk
2036 4285

 

Sidst opdateret: 12.11.2021