Skip to main content

Neurologi

Om enheden:

Center for Neurologisk Forskning, Institut for Regional Sundhedsforskning, Syddansk Universitet, blev etableret i 2017 på Neurologisk afdeling, Slagelse. Centret omfatter forskning i generel neurologi, og har ud over klinisk neurologi samarbejde med andre klinikere og forskere i neurovidenskab, immunologi, radiologi, patologi og laboratoriemedicin.

Centret har fokus på translationel forskning indenfor inflammatorisk demyeliniserende sygdomme i centralnervesystemet (CNS) i samarbejde med Neuroimmunologi/Neurobiologi, Institut for Molekylær Medicin, Syddansk Universitet. Dette samarbejde fremmer forståelsen af sygdomsmekanismer, hvilket kan føre til tidligere diagnosticering og behandling af patienter.

Desuden er målsætningen for centret at fremme forskning i andre sygdomme som neurovaskulære sygdomme, på nuværende tidspunkt i form af multidisciplinært studie af følger efter blodprop i hjernen. Desuden er etableret et tværfagligt samarbejde med fokus på immunologisk aldring hos patienter med kronisk sygdom og multisygdom. Målet for disse projekter er, at kronisk syge patienter får en bedre behandling med forebyggelse af psykosociale og økonomiske konsekvenser.

CNF har tilknyttet adjungeret professor Brian Weinshenker, der er professor ved Neurologisk afdeling, Mayo Clinic, Minnesota, USA.

Primære forskningsområder: Neuroimmunologi

Forskningsleder:

Klinisk professor Nasrin Asgari

Forskerportalen

Nasrin Asgari
Nasrin Asgari Curriculum Vitae

CV Nasrin Asgari

Sidst opdateret: 16.03.2021