Skip to main content

LET'S seminar i "fodboldsportspsykologi"

Fredag den 5. maj afholdte forskningsenheden LET'S et seminar for landets fodboldklubber, forskere og sportspsykologiske konsulenter i talentudvikling og sportspsykologi i elitefodbold.

Dagen var en blanding af mindre oplæg, refleksioner, diskussioner og workshops. Omkring 60 deltog. Mange forskellige personer var repræsenteret: fra elitekommuner, superligaklubber, divisionsklubber, idrætsskoler, selvstændige konsulenter, forskere, DBU og LET'S forskere. Vi startede med et oplæg om status på sportspsykologi i elitefodbold, der åbnede debatten i forhold til, hvordan klubber og forskningen kan arbejde bedre sammen. Det blev fulgt op af Mark Nesti og Martin Littlewood, forskere og praktikere fra Liverpool John Moores University og Everton, der gav deres beskrivelse på, hvordan danske klubber kan lære af engelske erfaringer med sportspsykologi i Premier League. Derefter var der workshop, hvor deltagerne blev udfordret på, hvad mental styrke er i elitesport, og Kristoffer Henriksen illustrerede, hvad der kræver for at have mental styrke. Der blev vist poster-projekter omkring stress og genopladning, overgange til udlandet og mindfulness. Efter frokost viste James Vaughan, hvordan FC Barcelona arbejder med kreativitet og Kenneth Weber, Anders Hjort og Lars Elbæk fremviste, hvordan forskning på universitet og virksomheders udvikling af nye services kan arbejde sammen. Afslutningsvis diskuterede oplægsholdere dagens temaer og deltagerne stillede uddybende spørgsmål.

Link til følgeforskning ved udvikling og implementering af Player Universe: https://prezi.com/c8nipi_vrnqf/flgeforskning-i-samarbejde-med-eye4talent-og-fck/

Du kan læse mere om fodboldseminaret her, og arbejdsmappen for seminaret er at finde her.

Du kan læse Kristoffer Henriksens præsentation "Mental styrke og evnen til at træffe gode beslutninger" her

Du kan ligeledes læse oplægget "eye4TALENTs Player Universe i FCK School of Excellence" her.

I det følgende link kan du se James Vaughan's videopræsentation: https://pdp.wistia.com/medias/w6jq00uzze

Her kan du læse Carsten Hvid Larsens artikel "Fra talent til topspiller - life skills hos unge danske fodboldspillere".

 

Sidst opdateret: 13.07.2023