Skip to main content

Wiley

Om aftalen

Forskere fra  SDU og Universitetshospitalerne i Region Syddanmark publicerer gratis open access i en række Wiley-tidsskrifter. Open access-udgifterne bliver i stedet dækket af en konsortieaftale mellem danske forskningsinstitutioner og Wiley, der gælder fra 1. januar 2022 til og med 2025. 

Der er et nationalt loft over, hvor mange artikler der kan publiceres under aftalen om året. Loftet er fastsat over det nuværende antal årlige publiceringer hos Wiley. 

En fuld liste over de  tidsskrifter, aftalen gælder for, kan ses i dette dokument: Tidsskrifter i Wiley-aftalen

Rene open access-tidsskrifter  er ikke inkluderet i aftalen.

Betingelser for aftalen

For at få open access dækket af aftalen, skal følgende være opfyldt: 

  • Artiklen skal være accepteret af tidsskriftet mellem 1. januar 2022 og 31. december 2025.
  • Artiklen skal være en forskningspublikation af typen research article, review article, case study, protocol/method, commentary, data article, protocol,  perspective, short communication og lignende. 
    • Eksempler på artikeltyper undtaget fra  aftalen er editorial, correspondence, profile, opinion, introduction og abstract
  • Corresponding author* skal være affilieret til SDU eller et af Universitetshospitalerne i Region Syddanmark.
  • Corresponding author skal vælge at publicere open access, når artiklen bliver accepteret i et af de omfattede tidsskrifter.

Corresponding Author defineres i denne aftale som den ene forfatter, der er udnævnt 'Responsible corresponding auhtor' i Wiley's indsendelsessystem. Det behøver derfor ikke at være første eller sidste forfatter på publikationen.

 

Spørgsmål til aftalen kan rettes til SDUB's Open Access-team på open-access@bib.sdu.dk.

SDU's publiceringsaftaler til Open Access

Gå tilbage til oversigten

Sidst opdateret: 10.02.2022