Skip to main content

Open Access

Open Access er fri adgang til forskningspublikationer for alle med så få restriktioner som muligt.

Det betyder, at forskningen kan læses og bruges uden login og betaling.  Er forskning Open Access, kan den nå bredere ud. Både til andre forskere og til samfundsmæssigt brug.

I 2018 vedtog Syddansk Universitet en Open Science-politk. Det betyder at universitetet arbejder målrettet med at gøre forskningspublikationer tilgængelige for alle via SDU's forskningsdatabase. SDU's open access-publikationer er desuden tilgængelige i søgemaskiner, SDU biblioteks søgebrønd og Unpaywall, som blandt andet bruges af Web of Science-databasen. 

SDU er derudover tilsluttet Den nationale open access strategi fra 2014, som tilsigter, at alt statsligt støttet forskning skal være offentligt tilgængeligt gennem grøn open access.

Læs mere om SDU's Open Science-politik og Den nationale open access strategi.

Du kan få hjælp til, hvordan du kan og må parallelpublicere i Pure af Pure-kontoret. Vi hjælper med rettighedsafklaring og korrekt upload i Pure-databasen. Kontakt os på puresupport@bib.sdu.dk

Bemærk at SDU Bibliotek tidligere har haft en open access fond, der kunne søges af affilierede forskere. Denne er lukket indtil videre. 

 

 

 

 

SDU's publiceringsaftaler til open access

Gå til siden

Tvivlsomme tidsskrifter

Gå til siden

Elsevier og open access

Der er indgået ny aftale med forlagsgiganten Elsevier. Som noget nyt er Open access-publicering en del af aftalen

Se hvad aftalen betyder for dig, der publicerer