Skip to main content

Forskerne ser på rigtige mænd

Aktivitetstype: Hands on /mød forskerne 
Målgruppe: Alle aldre
Tid: Kl. 10-16 
Sted
: Campustorvet. Se aktivitet nr. 2 på kortet.


Forskere på SDU har udviklet platformen ’Sjakket’, som var en del af tv-programmets anden sæson. Platformens mål var at få mange mænd i Danmark til at bevæge sig mere og samtidig udforske effekterne af, hvordan spilmekanismer og digitale funktioner kan støtte fællesskaber og motivation i en sundhedsmæssig kontekst.

Andre forskere på SDU ser tv-programmerne som en ny tendens i forhold til mænd og mandekroppens idealisering, behandling og modificering.

Forskerne vil udvikle teorier og metoder til at forstå, hvordan samspillet mellem medier og medicinske behandlinger påvirker og skaber nye opfattelser af køn, krop, alder, sundhed og seksualitet hos mænd.

Kom og prøv nogle af øvelserne i ’Kraft Karl-testen’ og snak med forskerne om hvordan mediernes fremstillinger af mænd og kvinder påvirker dit eget syn på krop og sundhed .

Som en afledt tendens af ovenstående findes der mænd i Danmark, der anvender medicin eller andre substanser i fitnesscenteret i jagten på den perfekte krop. Forskere er netop nu ved at undersøge hvorfor.

Motionister landet over benytter Endomondo eller andre træningsapps. Har anvendelsen af teknologi betydning for indsatsen eller resultaterne? Hvor langt er vi villige til at gå i forhold til at anvende teknologi for at forbedre vores kroppe, fysiske formåen, vores koncentration etc.

Sidst opdateret: 13.05.2019