Skip to main content

Akustik, audiologi og strukturelle vibrationer

Aktivitetstype: Rundvisning 
Målgruppe: Alle aldre
Tid: Kl. 10-16
Sted: TEK-bygningen. Se aktivitet nr. 4 på kortet.

Ang. rundvisning: Vi kører rundvisninger á 10 min. varighed heler dagen. Kom forbi standen og få en billet til næste ledige tid eller et tidspunkt, der passer dig.

Billetter uddeles løbende efter først til mølle-princippet.


Akustik:

Akustik er videnskaben om lyd. Kom og oplev, hvordan det føles at være inde i vores lydlaboratorium, som er et såkaldt ”lyddødt rum”. Du kan også opleve illusioner med lyd, og bruge en laser til at opfange lyde, som ingen andre kan høre.

Audiologi: 

Audiologi er videnskaben om vores hørelse. Kom og få tjekket om din hørelse virker, som den skal. Vi tager et kig ind i dit øre og ser, hvordan din trommehinde ser ud og om der er ørevoks … Du kan også afprøve, hvordan det føles at have et høretab, og vi forklarer, hvordan høreapparater fungerer.

Strukturelle vibrationer:

Lyd er vibrationer i luft – men ingeniører arbejder også med ’strukturelle vibrationer’, som er vibrationer i faste stoffer. Det er fx når blæsten får en vindmølle til at svaje frem og tilbage. I "Vibration Demo Lab" kan du både opleve vibrationer, der kan ses og føles. Vi demonstrerer en model af en vindmølle med vibrationer frembragt af vind, en plade med svingningsmønstre, og en bjælke hvor man kan se vibrationerne selv om de er meget hurtigere end øjet kan fange. Vi vil også demonstrere begrebet resonans.

Sidst opdateret: 13.05.2019