Skip to main content

Citizen Science Netværk

Citizen Science Netværk

Citizen Science på SDU

 

Netværket for Citizen Science på SDU er forankret på alle fakulteter og i biblioteket samt på OUH. Det arbejder for:

 

  • At bringe befolkningen tættere på videnskaben og forskerne tætter på befolkningen
  • At skabe videnspredning omkring Citizen Science – internt og eksternt
  • At anvende kommunikation, uddannelse og læring til at åbne forskningsprocessen for alle borgere på tværs af uddannelsestrin og samfundslag

Netværket understøtter og konsoliderer SDU’s strategi for og med samfundet og arbejder for at tiltrække og fastholde nuværende og kommende generationer af Videns-Danmark. Netværkets opgave er at skabe ’samfundsmæssig impact’ ved at initiere projekter, der skal nedbryde de traditionelle skel mellem fagligheder, fakulteter og de øvrige led i uddannelseskæden på den ene side samt i befolkningen bl.a. i form af nye og etablerede medier på den anden. Netværket skal medvirke til at skabe relevant forskning for og med borgerne af høj kvalitet for på den måde at differentiere ikke alene SDU og OUH som institutioner med også forsøge at højne forskningens status og legitimitet i befolkningen samt i debatten i medier og med politikere.

 

CS-netværks styregruppe:

Dekan Ole Skøtt

Dekan Simon Torp

Institutleder Jens Ejbye Schmidt

Dekan Marianne Holmer 

Bibliotekschef Bertil Dorch

Direktør på OUH, Kim Brixen

 

SDU Research & Innovation Organisation er partner i netværket og bidrager til projektudvikling, key account i forhold til fondssøgning, indgåelse af partnerskaber og strategiudvikling.