Skip to main content

Fyens Stiftstidendes Fellowship tildeles hvert år en dygtig journalist eller redaktør, der kan bidrage til udviklingen af fremtidens journalister. Flere fellowshipmodtagere har således under deres ophold skrevet bøger, holdt seminarer for branchens udøvere og på andre måder bidraget til at dele ud af deres ny erhvervede viden overfor den bredere kreds af kommende og nuværende journalister og redaktionelle ledere.

Fyens Stiftstidende Fellowship på Syddansk Universitet fungerer som et legat på en halv million kroner. Det giver fellowshipmodtageren mulighed for at tage orlov fra sit arbejde, og få lov til at fordybe sig i det emne, som fellow selv har valgt. Samtidig får fellowen fri adgang til den vidensbank, universitet er. 

De første år blev det flotte legat sponsoreret af Aarhus Stiftstidende Fond, men fra 2010 blev legatet delvist sponsoreret  af Aarhus Stifstidende Fond, Den Fynske Bladfond og Det Samfundsvidenskabelige Fakultet på Syddansk Universitet. 

Fra 2011 har den Fynske Bladfond - ejeren af Fyens Stiftstidende - stået generøst bag donationen til fellowshippet, der af samme årsag skiftede navn til Fyens Stiftstidende Fellowship