Skip to main content

Center for Journalistik

Learning on the fly

Center for Journalistik vil gerne bidrage til at styrke dansk journalistik. Det gør vi gennem vores uddannelser, vores forskning og gennem vores formidling overfor en bredere offentlighed. Vi har omkring 30 fastansatte medarbejdere, 500-600 bachelor- og kandidatstuderende og læg dertil en lang række kursister på vores efter- og videreuddannelsesforløb.

Centeret hører til på Institut for Statskundskab på Det Samfundsvidenskabelige Fakultet på SDU, men vi har vores egen Styrelse, som består af en række fremtrædende repræsentanter fra mediebranchen. Centeret er også hjemsted for Mediernes Forsknings- og Innovationscenter. Dertil har vi en fellowordning, hvor  journalister en gang om året, får mulighed for at dykke ned i et særligt område efter eget valg.

Endelig har vi en international anerkendt forskningsafdeling, som løbende afdækker journalistikkens vigtigste spørgsmål. Resultatet af dette og andre former for afdækningsarbejde offentliggør vi løbende, nationalt såvel som internationalt, og forskere – såvel som undervisere og ledelse – står altid til rådighed, hvis der er behov for en udtalelse til medierne, et foredrag eller andre former for formidling overfor en bredere offentlighed.