Skip to main content

Prækvalificering af Ph.d.-råds-ansøgninger

Hvad kan man søge?

I 2011 nedsatte videnskabsministeren et Ph.d.-råd til uddeling af ph.d.-stipendier inden for uddannelsesforskning. Årligt uddeles ca. 10-12 stipendier. Det overordnede formål med ph.d.-stipendierne er at forbedre udbyttet for alle elever i folkeskolen og dermed deres forudsætninger for videreuddannelse og beskæftigelse. Læs om Ph.d.-rådet her.

Opslaget slås typisk op i slutningen af januar. Inden da er det en rigtig god idé at være i gang med ansøgningsovervejelser, for det tager lang tid at lave en god ansøgning. Vi har lavet en tidsplan der beskriver processen som et årshjul fra november til november – se nedenfor.

Hvem kan søge?

Hvis man har lyst til at søge et stipendie, er man meget velkommen til at henvende sig til os. Send en interesse-mail til Nikolaj Elf og Marianne Horn. Forudsætningen er at man har en afsluttet kandidatuddannelse inden stipendiet påbegyndes (men man kan altså godt være i gang med sit speciale mens man er i gang med at søge stipendiat). Mange ansøgere har en baggrund som underviser på en professionshøjskole.

Alle uanset aktuel ansættelse og institutionelt tilknytningsforhold i Danmark kan indgå i en prækvalificeringsproces på SDU's Center for Grundskoleforskning. Vores ambition er at tiltrække alle interesserede ansøgere, særligt de som vi har stærke faglige miljøer og forskere til at vejlede i.

Hvordan kan man søge?

Center for Grundskoleforskning organiserer processen på denne måde:

Sidst opdateret: 29.11.2021