• 29.03.2022

Postdoc i Endocrine Economies

Ved Institut for Kulturvidenskaber, Det Humanistiske Fakultet, Syddansk Universitet i Odense opslås en stilling som postdoc i 24 måneder til besættelse 1. august 2022 eller snarest muligt derefter.

• 25.03.2022

Professor Helen Hester: At Home in the Future: Domestic Labour and Speculative Architecture

This talk considers mid-century efforts to challenge the organisation of domestic labour through spatial design, concentrating on two case studies – the bachelor pad and the fully automated future home. How are care and housework managed within these speculative visions? Who does it, under what conditions, and using which technologies?

• 22.03.2022

Velkomstseminar med Luka Holmegaard

I dette velkomstseminar vil forfatter og writer-in-residence på Institut for Kulturvidenskaber Luka Holmegaard fortælle om sit arbejde med bogen 'Look'.

• 08.02.2022

Skønlitterær forfatter flytter ind på SDU

De næste to år er den anmelderroste forfatter Luka Holmegaard writer-in-residence på Syddansk Universitet og tilknyttet Center for Køn og Diversitet. Vi mødte forfatteren til en snak om alle de muligheder, der åbner sig, når litteratur og videnskab er under samme tag.

• 13.01.2022

Forfatter Luka Holmegaard får arbejdslegat til skriveophold på IKV

Forfatter Luka Holmegaard modtager arbejdslegat i VELUX FONDENs Writers-in-residence-program til skriveophold ved Institut for Kulturvidenskaber. Programmet skal fremme dialogen mellem humanvidenskab og kunstnerisk praksis og styrke dansk litteratur.

• 13.01.2022

Symposium: Surrogati i Danmark

Surrogatmoderskab er ofte genstand for stor debat. På trods af dette har den danske lovgivning på området ikke ændret sig siden 1980’erne. Med denne eftermiddagskonference ønsker vi at sætte fokus på nuancerne i diskussionen om surrogatmoderskab og vidensudveksle forskningsresultater, etiske overvejelser og lovmæssige udfordringer omhandlende surrogatmoderskab i Danmark.

• 29.11.2021

To post docs til projektet Endocrine Economies

Ved Institut for Kulturvidenskaber (IKV), Det humanistiske Fakultet, Syddansk Universitet i Odense er to stillinger som post doc i 24 måneder ledig til besættelse 1. april 2022 eller snarest muligt derefter. Stillingerne er tilknyttet forskningsprojektet Endocrine Economies. Ansøgningsfrist: 15. januar 2022.

• 13.10.2021

PhD fellowship as part of the research project Endocrine Economies

The Department for the Study of Culture is offering a fully funded 3-year PhD fellowship commencing February 1st, 2022, or as soon as possible thereafter. The PhD fellowship is part of the research project “Endocrine Economies: The Cultural Politics of Hormones”. Deadline: 2021-Oct-29

• 07.09.2021

Invitation til fælles tiltrædelsesforelæsning

Torsdag den 7. oktober 2021 kl. 15.00 holder professor Charlotte Kroløkke og professor Karen Hvidtfeldt fælles tiltrædelsesforelælsning i DIAS Auditoriet, SDU Odense.

• 04.08.2021

Ny bevilling fra VELUX FONDEN

VELUX FONDENs kernegruppeprogram har bevilliget 5,9 millioner kroner til forskningsprojekt ved Center for Køn og Diversitet

• 21.05.2021

Nyt forskningscenter for køn og diversitet åbner på SDU

SDU etablerer et nyt center, der skal samle forskere med fokus på køn og diversitet. Centret lanceres med en todages onlinekonference 16.-17. juni 2021.