Menu

Få styr på dine referencer

Når du skriver akademisk, er der krav om at citere og henvise til kilder korrekt. Kravene kan være forskellige fra studie til studie - og fra fag til fag, så 'korrekt' er et vidt begreb. 

Der findes mange forskellige standarder, du kan bruge:  APA, MLA og Vancouver er bare nogle. Hvert fag har sine præferencer - og der står oftest en faglig organisation bag den enkelte standard. Fx følger sundhedsvidenskaberne især Vancouver-standarden, hvor tværfaglig humaniora og samfundsfagene bl.a. følger APA-standarden. 

Har du brug for hjælp til en specifik standard, kan du finde mange guides eller tutorials på nettet, men det mest sikre er altid at gå til kilden selv.

ACS The ACS Style Guide American Chemical Society's style guide i e-bogsformat.
AMA AMA Manual of Style American Medical Association's online guide til AMA style.
APA Publication manual of the American Psychological Association Trykt bog, der kan bestilles via bibliotekets katalog.
APA Style American Psychological Associations webside (ikke fuldt dækkende som manualen).
Chicago Chicago manual of style University of Chicago Press online style guide.
Harvard Der findes ikke en official guide til Harvard Style, for der er ingen officiel institution bag. I referencehåndteringsprogrammet Endnote bruges den britiske standard for Harvard. Endnote skriver bl.a. om Harvard: "... [the] system has standards for the order and content of information in the reference, not the format or layout on the page. Many variations of layout are acceptable, provided they are used consistently".
Man kan dog finde guides til brug af Harvard Style - fx C. Nevilles "The complete guide to referencing and avoiding plagiarism", kap. 6.
MLA MLA Handbook Bogen kan bestilles via bibliotekets katalog.
MLA Style Modern Language Associations webside (ikke fuldt dækkende som MLA Handbook).
Vancouver   Citing Medicine, 2nd edition   US National Library of Medicine's e-bog.

 

 

Vi samler statistik ved hjælp af cookies for at forbedre brugeroplevelsen. Læs mere om cookies

Acceptér cookies