Skip to main content

Corona-information - FAQ for biblioteket

Der er ingen fysisk adgang til SDU Bibliotekerne. Udvalgte studerende har adgang.

Aflevering og lån:
Du kan fortsat bestille, hente og aflevere bøger og andet materiale via vores sluser på alle campusser
Dette gælder alle hverdage. Du kan finde information om betjeningstider for dit bibliotek her: www.sdu.dk/da/bibliotek/dit+bibliotek.
Husk, at du skal have fået besked om, at dit bestilte materiale står klar til afhentning, før du kan hente det i vores sluser. Du kan kun hente materialet på det sted, vi har skrevet i mailen til dig.

Vejledning:
Bibliotekets personale er klar til at vejlede dig, så kontakt os via telefon på 6550 2622 (vejledning) og 6550 2611 el. 6550 1437 (skranke/udlån), samt via email: sdub@bib.sdu.dk, så vil vi hjælpe dig, så godt vi kan på alle hverdage kl. 9 .00- 15.00.
Udvalgte studerende, som har fået tilladelse af SDU til at møde fysisk på campus, vil kunne blive betjent på campusbibliotekerne i Esbjerg, Kolding, Slagelse og Sønderborg, da personalet betjener både sluse og de brugere, der møder fysisk op. Det skyldes at sluserne er en del af biblioteksrummet. Betjeningstiden er her den samme som gælder for sluserne. I Odense er der selvbetjening i det fysiske bibliotek da slusen er placeret ved indgang K/59. Brugerne kan her få hjælp og vejledning på telefon: 6550 2622 og e-mail: infosal@bib.sdu.dk.  Se SDU-nyhed hér.

Undervisning og kurser:

Al fysiske undervisning og arrangementer er omlagt til virtuel/online undervisning. Du kan se vores kurser på www.sdu.dk/bibkurser, hvor du også tilmelder dig.

Læsesale:
Udvalgte studerende, som har fået tilladelse af SDU til at møde fysisk på campus, vil have 24/7-adgang til bibliotekets læsesale.
Øvrige studerende og andre har ikke
 adgang til SDU’s campusser, og dermed vores læsesale.
SDU Bibliotek følger i øvrigt SDU’s retningslinjer for coronavirus (COVID-19), som du kan læse mere om på www.sdu.dk/corona.

Print:
Studerende har nu mulighed for i begrænset omfang at printe via Grafisk Center SDU, uden betaling. Muligheden gælder i den periode, hvor du ikke har adgang til campus. Print bestilles via dette link: http://visitkort.sdu.dk/categorynav.aspx?catid=11 (OBS: Linket giver kun adgang for studerende).
Når printet er færdigt sender Grafisk Center besked på e-mail, hvorefter printet kan afhentes i bibliotekets sluse efter 1-2 dage (forventet leveringstid).
Er du studerende i Kolding, Esbjerg, Sønderborg eller Slagelse får du direkte besked, når dine print er ankommet til bibliotekets sluse.) 

--------------------------------------------------

Q&A:

Q: Der er en bog på biblioteket, som jeg gerne vil låne – hvordan gør jeg det?
A: Du kan bestille bogen i bibliotekets katalog på www.sdu.dk/ebib. Du vil modtage en mail, når bogen er klar til afhentning: Du skal først møde op på campus, når du har modtaget mailen der fortæller, hvornår du kan afhente bogen i vores sluse. Læs mere om placering af sluserne på alle campusser her.

Q: Kan jeg komme ind på biblioteket?
A: Kun studerende og ansatte, som har fået adgang til SDU, har adgang til biblioteket. Øvrige studerende og ansatte har ikke fysisk adgang til biblioteket. For alle gælder det, at skal du hente en bestilt bog eller aflevere en lånt bog, så kan du se placering og betjeningstider for sluserne på alle campusser her. 

Q: Jeg vil gerne have fat i en bog eller en artikel, som måske findes elektronisk – hvordan gør jeg det?
A: Der er adgang til bibliotekets mange databaser, e-bøger og elektroniske artikler her: Materialer
Brug dit SDU login for at få adgang.

Q: Jeg vil gerne have en kopi fra en artikel i et tidsskrift - hvordan bestiller jeg den? 
A: Du kan bestille artiklen via Bestilling

Q: Kan jeg komme i kontakt med biblioteket?
A: Bibliotekets personale er klar ved telefoner og email fra mandag til fredag kl. 9-15. Du kan se kontaktoplysninger til biblioteket her: Kontakt 

Q: Kan jeg aflevere bøger på biblioteket?
A: Ja, det er muligt at aflevere bøger til biblioteket. Da der ikke er adgang til biblioteket har vi lavet en særlig løsning til aflevering via sluser. Du finder placering og betjeningstider for sluserne på alle campusser her. 

Q: Jeg har fået besked om at jeg kan hente en bog – kan jeg det?
A: Ja, du kan afhente bestilte bøger i vores sluser på alle campusser (se placering og betjeningstid her). 

Q: Kan jeg få hjælp af en bibliotekar?
A: Ja det kan du. Bibliotekets lokaler er lukket for adgang, men du kan stadig kontakte os og få hjælp. Se mere på vores side med kontaktoplysninger.

Q: Jeg arbejder på en opgave og har brug for hjælp til søgning af information / litteratur - hvad gør jeg?
A: Du kan kontakte os pr. telefon (6550 2622 - mandag til fredag kl. 9-15) eller sende os en email: sdub@bib.sdu.dk, så vil vi hjælpe dig, så godt vi kan.

Q: Jeg er i gang med mit speciale og vil gerne have hjælp af en bibliotekar til min litteratursøgning – hvad gør jeg?
A: Du kan bruge vores Book en bibliotekar-service, så bliver du kontaktet af en bibliotekar, som kan hjælpe dig via telefon eller email.

Q: Jeg har problemer med at få mit Endnote til at fungere - hvad gør jeg?
 A: Skriv til endnote@bib.sdu.dk så vender vi tilbage, så hurtigt som muligt.

Q: Jeg har problemer med at få adgang til en bestemt artikel.
A: Hvis du har problemer med din fjernadgang kan du finde hjælp på vores FAQ for e-materialer her.