Skip to main content

Jazzsamlingerne ved Syddansk Universitetsbibliotek

Udgivelse 2016

Syddansk Universitetsbibliotek udgav i 2016 kataloget "En fotograf. En fan. En Legende.". Udgivelsen indeholder udvalgte fotografier fra vores unikke samling, herunder ikke tidligere udgivne, private fotos fra Ben Webster.

Om jazzsamlingen

Syddansk Universitetsbiblioteks (SDUBs) Musikafdeling i Odense har ved forskellige donationer og erhvervelser siden 1997 fået status som et spændende jazzarkiv, der henvender sig til særligt interesserede jazzforskere. Grundstammen blev lagt, da biblioteket i juli 1997 modtog en række samlinger fra det daværende Det Danske Jazzcenter, da dette måtte ophøre med sin virksomhed.

Store dele af samlingerne blev overført til det daværende Odense Universitetsbibliotek – herunder Centerets offentlige samling, Timme Rosenkrantz’ Samling, Ben Websters Samling, Radio Jazz’ Samling og Erik Lindemanns Samling – en mindre del kom til Dansk Jazzforbund, mens den del af samlingerne, der tilhørte Centerets leder, Arnvid Meyer, siden er købt af Det Kongelige Bibliotek.

Samlingerne ved SDUB er siden udbygget ved køb og donationer, bl.a. med de private samlinger fra Svend Asmussen og Richard Boone samt samlingen af negativer fra fotografen Ole Brask. Samlingerne er placeret i Musikafdelingen, som har til huse på Syddansk Musikkonservatorium i Odense. De kan benyttes i åbningstiden. Der er intet offentligt udlån af musikalierne, men et rum med alle aflytningsfaciliteter kan stilles til rådighed. Registranter til Jazzcenterets bånd- og videosamling og til Rosenkrantz’, Websters og Lindemanns samlinger fulgte med ved overtagelsen og kan benyttes på stedet.

Alle bøger, noder, plader, cd’er og dvd’er er ligesom alle spolebånd i Rosenkrantz', Websters og Asmussens samlinger katalogiserede, og kan findes i bibliotekets katalog og kan udlånes. Pt. koncentreres indsatsen om registrering af spolebåndene i jazzcenterets samling.

Vi har også mange jazzfotos, som du kan se her i vores registrant over jazzfotos (PDF-format).

Sidst opdateret: 19.03.2018