Skip to main content

Horsens Lærde Bibliotek

Horsens Lærde Skoles Bibliotek, ca. 5.500 bind, primært om teologi og klassisk filologi, udgivet før 1900. Deponeret hos Odense Universitetsbibliotek i 1980, og doneret til Syddansk Universitetsbibliotek i 2019. 

   Biblioteket er opbygget på Horsens Lærde Skole, siden dens oprettelse i1745, og i 1925 var bogsamlingen, gennem mange forskellige velgørere, vokset til omkring 30.000 bind. Biblioteketblev, efter udskilningen fra Horsens Statsskole i 1980, delt mellem Sydjysk Universitetscenters Bibliotek i Esbjerg og Statsbiblioteket. Statsbiblioteket fik primært litteratur om teologi og klassisk filologi, mens biblioteket i Esbjergfik det meste af den humanistiske og samfundsfaglige del af samlingen. SUC indgik senere i SDU.

 

Tilgængelighed

Som specificeret kvittering for samlingen udarbejdede SUC en bogregistrant bestående af titelbladene i bøgerne. Den er organiseret således, at den samtidig fungerer som et emnekatalog ordnet efter folkebibliotekernes decimalklassedeling 4. udgave og som et alfabetisk katalog.

Sidst opdateret: 25.06.2021