Skip to main content

Plagiat

Plagiering er i den danske lovgivning beskrevet som ét af de tre områder (de andre to er forfalskning og fabrikering) der anses for videnskabelig uredelighed, hvis det er begået forudsætteligt eller groft uagtsomt ved planlægning, gennemførelse eller rapportering af forskning.

På Syddansk Universitetsbibliotek benytter vi os af softwareprogrammet iThenticate, når vi screener for plagiat i ph.d.-afhandlinger. iThenticate markerer alle tekststykker, som programmet finder identisk med en anden kilde, og genererer en samlet rapport for afhandlingen. På Syddansk Universitetsbibliotek gennemgår vi denne rapport manuelt og kontrollerer, om de identificerede tekststykker har en korrekt henvisning eller ej. 

Forskerportalen.dk har lavet en informativ side omkring plagiat og en side omhandlende dobbeltpublicering, overlappende publikationer og selvplagiering, hvor de også har beskrevet de ophavsretslige problemstillinger ved selvplagiering.

Screening af andet end ph.d.-afhandlinger

Syddansk Universitetsbibliotek udfører ikke plagiatscreeninger medmindre vi har forfatterens/forfatternes konsensus eller en anmodning herom fra SDUs ledelse.

 

Læs mere om Datapolitik her.

Hjemmesiden Stopplagiat.nu

Se her

Har du nogen spørgsmål?

Kontakt Lasse Østengaard

Sidst opdateret: 12.01.2022