Menu

Tang kan gøre junkfood sundere

Put tang i forarbejdede fødevarer som hotdogpølser, frysepizza og pastaskruer. Det vil nedbringe antallet af hjerte-kar-syge, mener SDU-forsker

Fedme-epidemien spreder sig over hele verden, og de nyeste tal viser, at også danskerne bare vokser og vokser. I dag er 14,1 procent af danskerne svært overvægtige mod 5,6 procent i 1987.

Forebyggelse

Svær overvægt kan medføre mange komplikationer og kan f.eks. føre til hjerte-kar-sygdomme. En effektiv måde at forebygge hjerte-kar-sygdomme på er selvfølgelig at undgå at blive svært overvægtig og at spise sundt, men problemet kan – og bør måske også - også angribes fra andre vinkler, mener professor Ole G. Mouritsen, professor i biofysik ved Syddansk Universitet og forfatter til en række bøger om tang som fødevare.

Tang er gåååt

Ole G. Mouritsen er medforfatter til en ny artikel i tidsskriftet Phycologia, der opsummerer kendt viden om 35 forskellige tangarters helbredsmæssige effekter.
I artiklen giver forfatterne også forslag til, hvordan både den enkelte forbruger og fødevareindustrien kan bruge tang til at gøre hverdagens måltider sundere.
”Visse stoffer i tang kan være af betydning for at begrænse hjerte-karsygdomme. Vi vil gerne bidrage til, at den viden bliver brugt i en samfundsmæssig sammenhæng”, siger Ole G. Mouritsen.
Han og medforfatterne peger på, at tang kan tilsættes fastfood og dermed gøre denne type mad sundere.

Læs hele artiklen her

Error while rendering view [CookieWarning].