Skip to main content

Adgangskrav

Du er kvalificeret til optagelse, hvis du har en relevant bacheloruddannelse. Følgende bacheloruddannelser opfylder adgangskravene uden videre:

Følgende bacheloruddannelser opfylder adgangskravene under forudsætninger af, at de angivne fag indgår i uddannelsen eller suppleres:

  • Pædagogisk audiologi fra SDU, som indeholder følgende fag:
    - Audiologiske målemetoder II (5 ECTS)
    - Høreapparatbehandling II eller Høreapparatbehandling III (5 ECTS)
    - Færdighedstræning (5 ECTS)

Du kan også søge om optagelse på Audiologi, hvis du har en bacheloruddannelse, som indeholder minimum følgende fagområder:

  • Fagrelevant anatomi, fysiologi og neurofysiologi/neurologi (15 ECTS) 
  • Medicinsk audiologi (15 ECTS)
  • Matematik/Akustik (10 ECTS)
  • Målemetoder (10 ECTS)
  • Høreapparatbehandling (10 ECTS)
  • Sprogvidenskab/Fonetik/ Psykolingvistik (5 ECTS)
  • Psykologi/Pædagogisk audiologi/Kommunikation (10 ECTS)

Når du har sendt din ansøgning, vil Studienævnet for Audiologi vurdere, om din bacheloruddannelse opfylder adgangskravene.

Fagligt begrundet ansøgning

Som en del af din ansøgning skal du skrive og uploade en fagligt begrundet ansøgning.

Udvælgelseskriterier

Der er et begrænset antal pladser på uddannelsen. Er der flere kvalificerede ansøgere, end der er pladser, anvendes følgende kriterier for udvælgelse af ansøgere uden retskrav. Hvert kriterium tæller 50% hver. 

  • Karaktergennemsnittet på din adgangsgivende bacheloruddannelse

    (Er uddannelsen ikke afsluttet ved ansøgningstidspunktet, udregnes dit gennemsnit på de fag, du har bestået på ansøgningstidspunktet)

  • Fagligt begrundet ansøgning

Supplering

Det er muligt at supplere din bacheloruddannelse med maksimalt 25 ECTS for at opfylde uddannelsens adgangskrav. Supplering kan ske sideløbende med kandidatuddannelsens 1. semester i fag, som udbydes på SDU i efterårssemestret. Bemærk, at vi ikke kan fortælle dig på forhånd, om du kan optages på betingelse af supplering – du er nødt til at sende en ansøgning til kandidatuddannelsen for en vurdering.

Har du en udenlandsk adgangsgivende eksamen, skal du dokumentere dine sprogkundskaber. Det gælder også, selv om du er dansk statsborger.  

Det er et krav, at du har bestået dansk på A-niveau eller studieprøven i dansk - eller at du har bestået svensk, norsk eller islandsk på et tilsvarende niveau.

Læs mere om krav til danskkundskaber.

Hvis du søger ind med en dansk uddannelse, hvor undervisningssproget er dansk, skal du ikke dokumentere dine sprogkundskaber yderligere.

Som bachelorstuderende på SDU kan du søge om at følge op til 30 ECTS kandidatfag, selv om du ikke er helt færdig med din bacheloruddannelse - du kan dog kun få SU til bacheloruddannelsen. 

Du får tilladelsen, hvis du har de nødvendige faglige forudsætninger. Det er især afgørende, hvor langt du er i din uddannelse.  

Tjek om du opfylder betingelserne

Se hvilke betingelser du som udgangspunkt skal opfylde for at følge kandidatfag. Sæt dig ind i reglerne, inden du søger. Du skal nemlig angive i ansøgningen, om du lever op til betingelserne. Læs reglerne her. 

Hvis du tidligere har været optaget på uddannelsen, eller allerede er det, så kan der gælde særlige regler, når du søger om optagelse.

Find det scenarie, som passer til dig, og læs mere: Genindskrivning, overflytning og studieskift 

 

 

Har du tidligere afsluttet en kandidatuddannelse?

Hvis du har afsluttet en kandidatuddannelse, kan du kun blive optaget på en ny videregående uddannelse, hvis der er ledig plads på uddannelsen.
Læs mere om 'kandidatreglen' og muligheden for dispensation.

Har du afsluttet en anden videregående uddannelse, som ikke er en kandidatuddannelse, kan du frit søge ind på en ny uddannelse.