Dit studievalg

Derfor skal du læse Journalistik

Der er flere gode grunde til at tage en bacheloruddannelse i Journalistik:

  • Du får alsidig undervisning i forskellige journalistiske genrer på skrift, lyd, video og digitalt. Du får træning i at redigere i radiostudierne, i tv-lokalerne og producere til studiets hjemmeside.
  • Du bliver undervist af internationalt anerkendte forskere i fag, der styrker dit sprog, din viden og dine analytiske evner, så du bliver en stærkere journalist.
  • Medietorvet sikrer rammen om et tæt studiemiljø, hvor studerende knytter stærke sociale bånd, og hvor du kommer tæt på underviserne.
  • Du skal i et års lønnet praktik på et medie, i en virksomhed eller i en organisation, hvor du får trænet de evner, du har oparbejdet gennem undervisningen.
  • Bacheloruddannelsen giver adgang til kandidatuddannelsen cand. public., hvor du kan specialisere dig til lige præcis den journalist, du gerne vil være. Er det drømmen at blive korrespondent i Washington, kan du tage fag inden for International Politik og Amerikanske Studier. Er drømmen at blive chefredaktør, så kan du tage fag i ledelse og organisationsforståelse. Er drømmen at læse i udlandet, så kan du tage fag ved et universitet i et andet land. Kandidatuddannelsen er fleksibel og rummer masser af muligheder for individuelle valg.
  • Du bliver rustet til gode karrieremuligheder.

Vælg den uddannelse, du brænder for

Når du vælger uddannelse, er det vigtigt, at du tager dit valg på baggrund af, hvad der interesserer  dig, både hvad angår indhold og undervisningsform. Dermed sikrer du dig, at du holdes motiveret gennem hele studiet. Nogle studerende bliver motiveret af at forstå ting i dybden, andre af at anvende viden i praksis eller af udsigten til en bestemt profession.

Undersøg derfor udbuddet af bacheloruddannelser grundigt, inden du foretager dit uddannelsesvalg. På SDU har vi mange spændende samfundsvidenskabelige bacheloruddannelser at vælge imellem.

Mød SDU

Er du nysgerrig på livet som universitetsstuderende? Så mød os til Åbent Hus eller bliv studerende for en dag. Du kan også møde os på en af de messer, vi deltager i. Måske kommer vi også forbi dit gymnasium. Se mere på Mød SDU.

Du kan med fordel læse om at gå fra gymnasieelev til studerende, om studielivet på SDU eller se, hvad de studerende fortæller om studiet.

SDU Odense 

Bacheloruddannelsen i Journalistik udbydes på vores campus i Odense. Læs mere om at studere på SDU Odense og se videoen.


6 gode råd til dit studievalg!

Se dem her

Livet som universitetsstuderende

Læs brochuren