Nyt fra Biologisk Institut

• 21.05.2015

Brakvand kan beskytte krabber mod dødelige parasit-angreb

Parasitter udgør en alvorlig trussel mod den økonomisk vigtige dungeness-krabbe, der fanges langs den nordamerikanske vestkyst. Bl.a. ud for Californien har bestanden været næsten forsvundet i lange perioder. Nu viser ny forskning, at angrebne krabber kan reddes af et ophold i brakvand, som dræber parasitterne, mens krabberne ikke tager skade.

• 11.05.2015

Biologerne atter tæt på den store pokal

For tredje år afholdt de studerende på SDU en både festlig og dramatisk dag med ædel kappestrid mellem hold fra alle institutter. Som vanligt markerede de studerende fra Det Naturvidenskabelige Fakultet sig i mange konkurrencer, men måtte efter en højdramatisk afslutningsdyst endnu en gang se sig slået i kampen om den store pokal.

• 15.01.2015

International anerkendelse til bog af Donald Canfield

Don Canfield fra Nordic Center for Earth Evolution på Syddansk Universitet udgav i starten af 2014 en videnskabelig, men også letlæselig bog, ”Oxygen” – om iltens flere milliarder år lange historie på Jorden.