Menu

About the building

Many striking elements dominate the 19,000 square metres of the new Faculty of Engineering building where researchers and students took up residence during the summer of 2015.

Parts of the building's facade are shaped like a fluid surface of curves. These curves help create light, air and space in the building. Inside lies the heart of the Faculty, "Stairwells", a great staircase that dominates the space and incorporates seminar and meeting rooms as well as recreational areas.

On the ground floor, there are 6,000 square metres of contemporary and future-proof laboratories - many of them with access to outdoor activities. The first and second floors consist mainly of classrooms, offices and project rooms.

Bridges between departments

The three departments resident in the Faculty each have their own area. Bridges to "Stairwells" in the centre of the Faculty connect the departments and encourage a sense of community and knowledge sharing.

The Faculty is situated to the south-east of the University's campus in Odense, close to the current Maersk Mc-Kinney Moller Institute which is also part of the Faculty.

The building was designed by the architect company C.F. Møller and is a low energy class 1 building and has solar panels on the roof.

To give you the best possible experience, this site uses cookies  Read more about cookies

Accept cookies