Menu

The New Faculty of Engineering

Engineering students, researchers and staff at SDU's Faculty of Engineering have moved into a unique new building that links high technology, community, light and space. The move also marks the phsyical fusion of the Faculty of Engineering with the University's main campus in Odense.

Three of the Faculty's four departments are housed in the new building where modern laboratories, teaching facilities, project spaces and communal areas are both contemporary and point to the future. The architecture and decor are designed to inspire innovation and professionalism between departments and with the rest of SDU.

Close contact between students and teachers

The building has 3 storeys. The ground floor accommodates 6,000 metres square of laboratories and workshops that will ensure researchers, teachers and students modern facilities far into the future. The first and second storeys comprise of office space, areas for students to do group work in and communal areas, which provides a great deal of space for togetherness and consequently a foundation for close contact between teachers and engineering students.

The heart of the building is the staircase "Møblet" ("Furniture") that creates cohesion between departments. The facade is dominated by concrete elements with rounded patterns inspired by Italian architecture. The unique facade structure provides the building with lots of natural light and a light, lively expression.

Around 3,000 students and 300 staff will patronise the building which will be officially inaugurated on 30th September 2015.

To give you the best possible experience, this site uses cookies  Read more about cookies

Accept cookies