Radio/TV-indslag og videoer om Fysik, Kemi og Farmaci

Dato Kanal/medie Titel Beskrivelse
02-08-2016 DR P1 Eksistens: Vi er - og bliver - maskiner  Arne Lykke Larsen lider af sygdommen ALS og kan som eneste legemsdel kun bevæge sine øjne. Derfor foregår al kommunikation til omverdenen gennem den computer, han er "koblet til". Hør Arnes rørende historie og bliv klogere på moderne spørgsmål om sammensmeltningen mellem menneske og maskine i denne udsendelse.
05-11-2015 TV2 Fyn SDU har fået 45 millioner til udvikling af ny diabetesmedicin (01:43) Trond Ulven og professor Graeme Milligan fra University of Glasgow har sammen fundet en lovende mulighed for at udvikle effektiv behandling i pilleform.
05-06-2013 Science (Discovery Channel) Through the Wormhole: When Does Life Begin? (06:09) Hvad er liv egentlig og hvad der skal til for at det kan opstå? Skuespiller og tv-vært Morgan Freeman spurgte bl.a. Martin Hanczyc.
07-05-2013 TV2/Fyn Nye laboratorier for 621 millioner (02:00) 165 laboratorier på SDU er ved at blive moderniseret for over 600 millioner kroner. På Institut for Fysik, Kemi og Farmaci har man taget de første forvandlede laboratorier i brug.
20-03-2013 Science (Discovery Channel) Through the Wormhole: Is There a God Particle? (42:53) Hvad er det nu lige med den Higgs-partikel og universet? Det spørger skuespiller og tv-vært Morgan Freeman bl.a. Francesco Sannino fra CP³-Origins om.
07-01-2013 DR P1 Arkæometri

Danskernes Akademi på P1 handlede i denne uge om arkæometri, som er brugen af fysiske og kemiske målinger på arkæologiske genstande. Ugens gæst var Kaare Lund Rasmussen.

07-12-2012 DR P1 Kunst skal formidle videnskab (05:36) På SDU har man startet et eksperiment, hvor en håndfuld kunstnere med udgangspunkt i konkret videnskab skal lave en række kunstudstillinger. Ideen er at teste, om videnskab kan formidles gennem kunst.
26-06-2012 Danskernes Akademi Den kemiske livshistorie (14:18) Kemiske undersøgelser af skeletter fortæller meget om personernes liv. Sådanne undersøgelser er i gang i Slesvig middelalderby i det dansk-tyske EU-projekt, Bones4Culture. Kaare Lund Rasmussen fortæller om metoderne, som også blev brugt til at undersøge den italienske helgen Skt. Francesco Caracciolo.
26-06-2012 Danskernes Akademi Meteornedslaget på Øsel - eller historien om Gudernes moder (19:47) Kaare Lund Rasmussen fortæller om brugen af kemiske metoder til at datere et meteornedslag på øen Saarema ud for Estlands kyst. Opdagelsen passer med historiske kilder og støtter gamle folkesagn.
18-01-2012 DR2 / Danskernes Akademi Den mørke side af universet (12:31) Professor Francesco Sannino fortæller om forskellen på lyst og mørkt stof og om de forskellige teorier, der forsøger at forklare fænomenet. Han beskriver forskellige eksperimenter på CERN og i rummet, der skal afdække, hvad den mørke side af universet virkelig er.