Menu

Finn Kirpekar

Finn Kirpekar har siden de tidliger 90'ere pioneret brugen af massespektrometri til at analysere nukleinsyrer ved Institut for Molekylær Biologi, Odense Universitet, Hvilket har ledt til ophold som postdoc ved Institute of Medical Physics, University of Münster (Tyskalnd) og efterfølgende et stipendie fra Carlsberg fondet til at anvende massespektrometri til at karakterisere RNA modifikationer i biologiske systemer. Finn Kirpekar blev udnævnt lektor ved Institut for Biokemi og Molekylær Biologi, Syddansk Universitet i 2001, hvor hans primære forskning omhandler strukturen og funktionen af postranskriptionelle modifikationer på stabilt cellulært RNA.  Udover at være forsker og underviser er Finn Kirpekar også studieleder på Det Naturvidenskabelige Fakultet samt studieleder på kandidatuddannelsen i Omics ved Sino-Danish Center i Beijing.

Forskningsleder: Lektor Finn Kirpekar

Forskningsgruppe:
 Laborant Stine Svaneneklink Jakobsen

Biologisk funktion og strukturel karakterisering af modifikationer i ribosomalt RNA

Hovedformålet med vores forskning er at  forstå funktionen af posttrankriptionelle modifikationer i ribosomalt RNA (rRNA). Ribosomalt RNA bliver Stort set altid modificeret efter syntesen af det primære transkript, og nogle af disse modifikationer er stærkt evolutionært konserverede mens andre er unikke for en enklet organisme. rRNA modifikationer  er kendt for at spille en rolle i  modningen og funktionen af ribosomet, ligesom de også spiller en rolle i udviklingen af resistens i bakterier. Vi anvender avancere analytisk biokemi med hovedvægt på massespektrometri til at kortlægge og karakterisere rRNA modifikationer, med et særligt fokus på at udvikle nye analytiske værktøjer. Molekylær genetik i kombination med biokemiske assays er vores primære værktøjer i vores studier af funktionen af rRNA modifikationer. Vi studerer primært rRNA in bakterier, men side projekter kan også involvere modifikationer i andre typer af RNA og andre organismer.

Læs mere på den engelske version af siden.

Vi samler statistik ved hjælp af cookies for at forbedre brugeroplevelsen.  Læs mere om cookies

Acceptér cookies