Menu

Blagoy Blagoev

Blagoy Blagoev fik sin kandidatgrad i Cellular and Developmental Biology fra Sofia Univeristet, Bulgarien, i 1996. I 1999 blev han en del af Prof. Dr. Matthias Mann's gruppe ved Odense Universitet (nu Syddansk Universitet) og under hans vejledning fik han I 2003 en Ph.d. i Biokemi og Molekylær Biologi. Han blev lektor i 2007 og har siden 2014 været professor ved Institut for Biokemi og Molekylær Biologi, Syddansk Universitet. Han modtog prisen Biotechnology Award for Young Researchers fra Danish Biotechnological Society i 2007 og the Research Prize for Young Scientists fra Lundbeckfonden i 2008 for hans forskning indendefor kvantitativ proteomics. Blagoy Blagoev er medlem af Danish Diabetes Academy, the Danish Proteomics Society (DAPSOC), the American Society for Biochemistry and Molecular Biology (ASBMB), og Fellow of the Royal Society of Chemistry UK.

Forskningsleder: Professor Blagoy Blagoev

Forskningsgruppe:
Postdoc Vyacheslav Akimov
Postdoc Michele Puglia

Akademisk medarbejder Philip Hallenborg

Laborant Mogens Møller Nielsen 

Ph.d.-stipendiat Sten Vissing Fahnøe Hansen

Cell Signaling Proteomics

Enhver celles overlevelse i en multicellulær organisme er afhængig af en række signalleringsnetværker der kontrollerer cellevækst, differentiering og metabolisme. deregulering af signalleringen, f.eks tab af control over cellevækst, er en essential del af en lang række sygdomme i mennesket såsom cancer og diabetes.
I vores forskning undersøger vi de cellesignaelleringsmekanismer der kontrollerer eukaryote celler. We burger modern kvantitativ proteomics til at karakterisere hele celle signaleringsnetværk med focus på den dynamiske regulering ved posttranslationelle modifikationer såsom phosphorylering og ubiquitinering. Vi undersøger de dynamiske og komplekse signalerings events i humane stamceller under deres udvikling og differentiering. Derudover, laver vi globale comparative studier i forskellige cellelinjer og væv.
Læs mere om Blagoys forskning på den engelske side.

Vi samler statistik ved hjælp af cookies for at forbedre brugeroplevelsen.  Læs mere om cookies

Acceptér cookies