Menu

Print & Sign

 

 

 

 

 

 

Produkter

 • Kompendier
 • Specialer
 • Master´s theses
 • Ph.d.-afhandlinger
 • Rapporter
 • Studieordninger
 • Posters
 • Bannere
 • Roll-ups
 • Brochurer
 • Flyers
 • Klistermærker
 • Visitkort (standard visitkort bestilles her)
 • Skiltning på SDU

Har du en trykopgave der ikke er nævnt i ovenstående,
så kontakt os - måske vi kan hjælpe dig alligevel. ^

Indbinding

Vi tilbyder to former for indbinding:

Limryg:
Materialet limes ind i et omslag bestående af en forside i klar plast og en bagside i sort karton. Pæn og præsentabel. Lav et pænt titelblad, da denne side ses igennem plastforsiden. Fås kun i A4-højformat.

Ved valg af limryg skal du være opmærksom på at:

 • margin i ryggen er mindst 2,5 cm.
 • sidetal skal stå centreret ved dobbeltsidet tryk
 • sidetal kan stå centreret eller i højre side ved enkeltsidet tryk.
 • SDU´s logo skal være på titelbladet. Det skal også fremgå at materialet er printet hos Print & Sign (dette kan skrives med en meget lille tekst, evt. punkstørrelse 3, og det behøver ikke at stå på titelbladet, det må gerne stå på side 2 eller sidste side).

Softcover:
Softcover, bedre kendt som paperback, er en bog med blødt omslag. Denne type indbinding bruges også til magasiner og rapporter.

Ved valg af softcover skal du være opmærksom på at:

 • margin i ryggen er mindst 2,5 cm.
 • det er nødvendigt at lave et omslag (se vejledning)

Du kan tilvælge en mat eller blank kachering. Det betyder, at omslaget påføres en tynd gennemsigtig folie, der dels har smudsafvisende effekt, dels gør bogen mere robust og giver et professionelt udtryk – et flot finish.   ^

Produktionstid

Vores produktionstid er gældende for tryk af tilsendt færdigt materiale, opgaver hvor der ønskes en grafisk løsning kan tage længere tid.

Posters: 1-3 stk - dag til dag levering
Posters: 3 stk. eller mere - 3 hverdage

Bannere: 1-3 stk - dag til dag levering
Bannere: 3 stk. eller flere - 3 hverdage

Roll-up: 1-3 stk - dag til dag levering
Roll-up: 3 stk. eller flere - 3 hverdage

Flyers: Op til 500 stk. 3 hverdage
Flyers: 500 stk eller flere - 5 hverdage

Brochurer: 4-8 sider - 5 hverdage
Brochurer: 8 sider og op - 10 hverdage

Opgaver  med limryg: 1-30 stk. 3 hverdage, ved mere end 30 stk. skal du regne med 5 hverdage.
Opgaver indbundet med  softcover: 10 hverdage

Visitkort: 5 hverdage

OBS: Ved levering med post påregnes en ekstra dag.   ^

 

 

Priser

(alle priser er ex moms.)

Poster/plakater

A0 (841 x 1189 mm):
Canvas: Kr. 95,-
Blank papir: Kr. 87,-
Mat papir: Kr. 75,-

A1 (594 x 841 mm):
Canvas: Kr. 48,-
Blank papir: Kr. 41,-
Mat papir: Kr. 36,-

A2 (420 x 594 mm):
Canvas: Kr. 24,-
Blank papir: Kr. 21,-
Mat papir: Kr. 18,-

Vi printer plakater, posters og bannere i alle formater, men for priser på formater der ligger udenfor standardmål, kontakt os da venligst på mail.

Roll-up
Pris inkl. kassette: Kr. 315,-
Prisen på Kr. 315,- er for tryk af færdig fil. Hvis du ønsker grafisk hjælp til opsætning, kommer prisen for dette oven i.

VIGTIGT! Regler for brug af roll-ups på Campus Odense.
SDU har fået et påbud om at begrænse, og i visse tilfælde helt at fjerne roll-ups på gangene på Campus Odense. Dette er af hensyn til brandsikkerheden. Det betyder, at man fremadrettet skal benytte sig af opslagstavler, infoskærme mv., hvis man ønsker at annoncere eller reklamere. Til enkeltstående arrangementer som fx messer og konferencer i godkendte lokaler vil der stadig kunne bestilles og opsættes roll-ups. Disse roll-ups må opsættes på selve dagen for arrangementets afholdelse og skal være nedtaget igen senest 24 timer efter, arrangementet er slut. Det er den enkelte arrangør, som har ansvar for opsætning og nedtagning.

 

 

Visitkort
Kr. 0,50 pr. stk.

Øvrige tryksager
Kontakt trykkeriet for at få en pris.

OBS! ved tryk af mindre end 20 bøger i indbinding med softcover er der et opstartsgebyr på kr. 500,-   ^

 

 

Grafisk design

Har du brug for hjælp til design af dit materiale, så står vores kreative grafiker klar. Vi hjælper med idé og layout samt grafisk opsætning lige efter behovet på netop din opgave. Ring til os - så tager vi en snak om det. Prisen for grafisk hjælp er kr. 400 pr. time.   ^

 

 

Print af PhD.- afhandling


Print af PhD.-afhandling
Som studerende på SDU kan du få op til 20 gratis eksemplarer trykt af din Ph.d.-afhandling, som SDU betaler.  De 20 stk, kommer oven i de eksemplarer som nogle af fakulteterne og Institutterne  giver. Du kan vælge en indbinding med softcover eller limryg. Produktionstiden er 10 arbejdsdage, hvis du vælger indbinding med softcover og 3 arbejdsdage hvis du vælger indbinding med limryg. Grafisk hjælp er ikke inkluderet i dette tilbud.

Limryg:
Materialet limes ind i et omslag bestående af en forside i klar plast og en bagside i sort karton. Pæn og præsentabel. Lav et pænt titelblad, da denne side ses igennem plastforsiden. Fås kun i A4-højformat.

Ved limryg skal du være opmærksom på at:

 • margin i ryggen er mindst 2,5 cm.
 • sidetal enten skal stå centreret eller skiftevis i højre og venstre side ved dobbeltsidet tryk
 • sidetal skal stå centreret eller i højre side ved enkeltsidet tryk.
 • SDU´s logo skal være på titelbladet. Det skal også fremgå at materialet er printet hos Print & Sign (dette kan skrives med en meget lille skrift, evt. punkstørrelse 3, og det behøver ikke at stå på titelbladet, det må gerne stå på side 2 eller sidste side).

Oplys venligst om materialet skal printes enkeltsidet eller dobbeltsidet ved bestilling.

Indbinding med softcover:
Softcover, bedre kendt som paperback, er en bog med blødt omslag. Bogen fås i tre formater A4, A5 og 170 x 240 mm, hvilket er en mellemstørrelse af A4 og A5. Send filen til os i et A4-format, så tilpasser vi størrelsen, hvis du ønsker at få den printet i et af de to andre formater.

Ved softcover skal du være opmærksom på at:

 • margin i ryggen er mindst 2,5 cm.
 • det er nødvendigt at lave et omslag. Du kan få hjælp af vores grafiker til opsætningen af omslaget eller downloade vores vejledning.
 • SDU´s logo skal være på omslaget, men du bestemmer selv om det skal stå på forsiden eller bagsiden og hvor stort det skal være. Der skal også stå hvor afhandlingen er trykt, det kan skrives på bagsiden med en lille skrift (evt. punktstørrelse 3) eller i kolofonen (indersiden af omslaget). ^

 

 

Omslag til bøger i indbinding med softcover

Ønskes der ikke grafisk hjælp til at få lavet et omslag, så er der her en vejledning til hvordan man kan lave det selv.

SDU´s logo skal være på omslaget, men du bestemmer selv om det skal stå på forsiden eller bagsiden og hvor stort det skal være. Der skal også stå hvor afhandlingen er trykt, det kan skrives på bagsiden med en lille skrift (evt. punktstørrelse 3) eller i kolofonen (indersiden af omslaget).

Et omslag består af 1 dokument, hvor forside, bagside og ryg er samlet. Vælger du formatet 170 x 240 mm opretter du et dokument der har målene 2 x 170 mm + en rygbredde.

Rygbredden regnes ud, sådan her; antal sider i materialet, divideret med 2 x 0,1276 mm. Eks.: Hvis materialet er på 200 sider skal regnestykket for rygbredden se sådan her ud: 200:2 x 0,1276 = 12,76 mm (rund af til nærmeste hele tal, så bliver rygbredden 13 mm).

Hvis der bruges billeder eller farver der går til kant, er det vigtigt at lave en beskæring. Beskæring er et område på 3 mm der ligger udenfor det endelige dokument. Dette område har stor betydning for din tryksag, når dit design skal trykkes helt til kanten af papiret. Beskæring sikrer at du ikke får hvide kanter. En anden vigtig faktor er skæremærker, de indikerer nemlig hvor du ønsker dit design beskåret. Alt hvad der ligger indenfor skæremærkerne kommer med på den endelige tryksag.

Programmer som Word og Powerpoint har ikke den funktion der hedder “beskæring” og det er ikke muligt at oprette en pdf med skæremærker, så her skal det gøres manuelt. Opret et A3 dokument (420 x 297 mm), på dokumentet opretter du et felt der svarer til omslagets mål, f.eks.: 170 + 170 + 13 mm x 240 mm i højden. Husk de 3 mm til beskæring skal lægges til omslagets mål hele vejen rundt, så dit omslag får målene 359 mm x 246 mm. Husk skæremærker.Download vejledning.
OBS! Vejledningen er IKKE en skabelon, men en forklaring til hvordan du selv laver dit omslag.^

 

 

Forsider til Studieordninger

Du har mulighed for at vælge mellem fire forskellige forsider til studieordningerne. Send en mail til Print & Sign, med nummeret på den forside du gerne vil benytte samt den tekst der skal på forsiden. ^

 

 

Download vejledning til roll-up

Designer du selv et banner til din roll-up anbefaler vi at du downloader vores vejledning^

 

 

Download SDU´s logo

Her kan du downloade SDU´s logo  og samtidig  se SDU´s designguide for brug af logo og udforming af tryksager.    ^

 

 

Ophavsret på tekst og billedmateriale

Det er ens eget ansvar at materiale sendt til Print & Sign overholder CopyDans retningslinjer for kopiering. Læs om retningslinjerne på www.sdu.dk/ophavsret.  ^

 

 

ISBN nummer

Det er Syddansk Universitets bibliotek der udleverer ISBN numre. Kontakt biblioteket på mailen isbn@bib.sdu.dk og oplys følgende: Forfatter, titel, undertitel, udgivelsesdato og forlag.   ^

 

 

Filformat og opløsning til tryk

Ved at bruge korrekt dpi undgår du, at din tryksag bliver kornet og uskarp. Som udgangspunkt skal trykfiler ligge i 300 dpi.
Når materialet er færdigt og klar til tryk, skal vi have din fil i PDF-format.   ^

 

 

Bestillingsblanketter, bestilling og betaling

Bestillingsblanketter

Når du bestiller hos Print & Sign skal denne bestillingsblanket udfyldes.

Blanketten skal ikke udfyldes hvis:

 • du som studerende på SDU  kun skal have de gratis print af din PhD.- afhandling, speciale, bachelor eller master´s thesis
 • du skal betale via bankoverførsel. (I Print & Sign kan der ikke betales med MobilePay, kontanter eller betalingskort).

Ved bestilling af kompendier og andet CopyDan pligtigt materiale skal denne blanket underskrives og sendes til Print & Sign sammen med bestillingsblanketten.

Vær opmærksom på at det er dit eget ansvar at materialet overholder loven omkring ophavsret.

Bestilling
Send os en mail med din ordre og evt. filer. Hvis filen fylder mere end 10 MB anbefaler vi at filen sendes via www.wetransfer.com.

Vi skal bruge følgende oplysninger:

 • Bestillingsblanketten
 • Leveringssted eller om du selv henter dit materiale hos Print & Sign. Ved levering med intern post på Campusvej i Odense, eller OUH skal vi have navn på Instituttet eller afdeling samt navn på modtager. Det er ikke muligt at få levering til privatadresser.
 • Format (f.eks. hvis posteren er i A3, men den skal printes i A2 eller et speciale er lavet i et A4-format, og ønskes printet i A5)
 • Materiale. Dette gælder primært plakater, da de kan printes på stof eller papir.
 • Om materialet skal printes enkeltsidet eller dobbeltsidet (dvs. skal der være tekst på for- og bagside eller kun på den ene side)
 • Telefonnummer

Betaling
I Print & Sign er det ikke muligt at betale med MobilePay, kontanter eller betalingskort. Har du ikke en SDU-konto, et EAN nummer eller en OL-konto, betales der via bankoverførsel.

Beløbet indbetales på reg. nr. 4366 og kontonr. 3574428645.

Vigtigt! Oplys følgende kontostreng: 10-218001-940-91380
Husk at sende en kopi af kvitteringen til Print & Sign.   ^

 

 

Kontakt

Print & Sign, Campusvej 55, 5230 Odense M
Her kan du se, hvor på Campusvej vi holder til.

Tlf.: 65 50 28 84 (hovednummer)
Mail: printandsign@sdu.dk

Åbningstider:
Mandag - torsdag 8.00-15.30, fredag 8.00-15.00,

Medarbejdere:
Teamansvarlig: Charlotte Marshall Palm
Grafiker: Liselotte Baardesø Hansen
Print operatør: Dan Ottosen
Print operatør: Bent Juel
Print operatør: Thomas Skytte Hansen
Betjent: Allan Steffensen

 

Tilbage til top ^

 

Vi samler statistik ved hjælp af cookies for at forbedre brugeroplevelsen.  Læs mere om cookies

Acceptér cookies