Menu

Studiekompetencer

Bøger

Studielæsning på videregående uddannelser / Peter Stray Jørgensen m.fl. 2007, 87 sider 

Studiehåndbogen : for studiestartere på videregående uddannelser / Peter Stray Jørgensen og Lotte Rienecker, 2011 323 sider
Bogen giver gode råd og vejledning om hvordan du bedst kommer ind i studierne og studerer godt og effetkt. Der er også svar på alle dine spørgsmål om bl.a. læsegrupper, gruppearbejde, informationssøgning, studieteknik, karriereplanlægning og meget mere.

Studieteknik : eller kunsten at studere / Thomas Harboe og Jakob Ravn, 2009, 168 s.
Gode råd og tips til hvordan du opbygger nogle gode studievaner og lægger fundamentet til en udbytterig studietid.

Studieliv uden stress /  Thomas Pape, 2014, 175 s.'
Værktøjer til at håndtere en stresset studiehverdag med forslag til bl.a. hvordan du strukturerer og prioriterer dit studie(liv) og holder en høj motivation. Der er også gode råd til at gå til eksemen.

Gyldendals studiebog / Steen Beck og Hanne R. Beck 2006 126 s.
Letlæst og gennemførlig gennemgang af studiekompetencerne

Notatteknik for studerende på videregående uddannelser / Peter Stray Jørgensen, 2014, 54 s.
Konkrete retningslinjer for undervisningsnotater til det man læser og notater til opgaver.

Afkod akademiske artikler / Peter Holdt Christensen, 2017, 118s.
God vejledning i at læse, forstå og anvende akademiske artikler.

Memo studiehåndbogen / Oddbjørn By, 2008.,- 189 s.
Bogens forfatter har udviklet hukommelsesteknikken Memo, som er en teknik der er skræddersyet til alle former for studier. Lad det komme an på en prøve.

Styrk projektarbejdet / Anders Dahl m.fl. 2010 205 s.
En grundig gennemgang af de fleste af den problemorienterede projektarbejdes facetter.
 

Links 

SDUs VejledningsCenter - studieteknik SDU´s vejledningscenters sider med gode råd om studieteknik.

SDUs VejledningsCenter - eksamen SDU´s vejledningscenters sider med gode råd og links til eksamen.


Ansvarlig: Bibliotekar Jette Jorsal.

Vi samler statistik ved hjælp af cookies for at forbedre brugeroplevelsen.  Læs mere om cookies

Acceptér cookies