Strategi

Brugercentreret forskningsbibliotek

Syddansk Universitetsbibliotek kan nu præsentere sin strategi for 2014 til 2020.

Biblioteket tager højde for brugernes ønsker og fremtidens krav og lægger vægt på kontinuerlig udvikling, faglige kompetencer og optimal drift. Alt dette er indeholdt i bibliotekets strategi, hvor særligt 4 programområder vil være i fokus frem mod 2020:

• Forskningsintegritet: Herunder forskningsintegritet i uddannelse og videnskabelig kommunikation
    Biblioteket vil bidrage med adskilligt på dette område, fx assistance ved systematiske søgninger, litterature reviews, copyright-issues, Responsible Conduct of Research, bibliometri, Open Access m.m.
  • Moderne biblioteksvirksomhed: Herunder 24/7-services, effektive interne processer
    Bibliotekets 24/7-services er meget benyttede og efterspurgte. Derfor udvider vi fremover vores 24/7-services, som blandt andet alle onlineressourcer og 24/7-studiepladser.
    De interne processer er i fokus, så fx bestilt materiale leveres til brugerne inden for fastlagte tidsrammer.
  • Studenterinvolvering: Herunder inddragelse af studerende i bibliotekets services
    Biblioteket vil fremover i langt højere grad inddrage de studerende og fx spørge ind til, hvad biblioteket med fordel kan stille til rådighed af services, vejledning og fysiske rum for at opfylde nutidige studiebehov.
  • Regionernes forskningsbibliotek: Herunder brobygning mellem det regionale og det internationale gennem nye muligheder for studerende, forskere og unge forskere
    Biblioteket vil sikre internationalisering og samfundsmæssig forankring i sine tilbud til vores brugere. Syddansk Universitetsbibliotek er en regionernes universitetsbibliotek og et internationalt forskningsbibliotek.

”Bibliotekets strategi har nogle gode, konkrete programområder, som vi vil arbejde målrettet med frem mod 2020. For biblioteket har en stor rolle og betydning for implementeringen af Syddansk Universitets Strategi- og Ledelsesgrundlag”, siger bibliotekschef Bertil F. Dorch.

Biblioteket betjener en stor og alsidig brugergruppe. Udover kandidat- og bachelorstuderende, ph.d.-studerende, forskere og undervisere, arbejder biblioteket blandt andet også tæt sammen med adskillige gymnasier i den syddanske og sjællandske region. Også statslige, regionale og kommunale institutioner samt private virksomheder betjenes. Ikke mindst Syddansk Universitets administration, Fællesområdet og ledelsen er en del af bibliotekets brugere. Og endelig samarbejder vi med nationale og internationale folke- og forskningsbiblioteker.

Læs hele strategien her.

Tilbage til aktuelt