Danske reklamefilm online

"Sig Jolly til din cola” og se over 40.000 andre reklamefilm via dit bibliotek

SDUB har tegnet abonnement på Reklamefilm online som er tilgængelig via Statsbiblioteket.
Nu er der mulighed for at se eller gense bl.a. ”Sig Jolly til din cola”, "Go’daw jeg hedder Lars Larsen", ”Jeg vil hellere ha’ en Star” eller ”Sig navnet: OMA” og mange mange andre. Samlingen indeholder nemlig så godt som alle reklamer vist i danske biografer i perioden 1955-1995 (3.500 film) samt alle reklamer vist på TV2 siden stationens start i 1988 (45.000 film).

Reklamefilmene er kulturhistoriske perler, der afspejler danskernes livsstil og drømme årti for årti. Filmene er velegnede til undervisning og forskning.

Praktisk information:
For at søge efter en reklamefilm, kan du f. eks. skrive produktnavnet og ordet reklamefilm i Statsbibliotekets søgesystem.
Du skal klikke på "Se materialet" i postvisningen for at downloade reklamefilmen til din pc - Vælg Syddansk Universitet som din institution i næste billede, og log dig ind med med dit SDU login. Nu kan du hente reklamefilmen.
Du skal have en medieafspiller installeret på din pc, eksempelvis Windows Media Player (som er standard på pc'ere med Windows).

Har du spørgsmål, kan du kontakte bibliotekets E-funktion via e-mail e-tss@bib.sdu.dk eller på telefon 6550 2713 eller 6550 2718.

God fornøjelse!

Biblioteket