Menu

Bachelor i Journalistik

Denne uddannelse kan læses i Odense og udbydes på dansk

Videospot
Maria Rode Olsen fortæller om uddannelsen










Kort om Journalistik

Fremtidens journalist er en holdspiller med stærke individuelle færdigheder, der kan arbejde på tværs af alle platforme og formidle et budskab skarpt og præcist.

Hvis du vælger at læse journalistik på Syddansk Universitet, bliver du klædt på til fremtiden.

Læs meget mere om studiet her

 

Sådan foregår undervisningen på Journalistuddannelsen

De to første år på bacheloruddannelsen i journalistik lærer du at skrive artikler, lave radio- og tv-indslag og kombinere indholdet på internettet.

Samtidig har du flere akademiske fag, der danner et godt fundament for den viden, som er nødvendig for en journalist. 


Praktik

Allerede efter to års journalist-studier på Syddansk Universitet skal du i praktik på et medie, i en virksomhed eller i en organisation, hvor du forfiner de værktøjer, som du har lært på uddannelsen.

Det kan eksempelvis være på et stort dagblad, i DR, TV2 eller hos et fagblad.

Efter praktikken kommer du tilbage på Syddansk Universitet for at tage det syvende og sidste semester, inden du skal skrive en bacheloropgave, der afslutter uddannelsen i journalistik.

Bliv klogere på uddannelsens opbygning

Adgangskrav og ansøgning til Bachelor i Journalistik

Klik her og se meget mere om adgangskravene samt hvordan du søger om optagelse på Journalistik.


Jobmuligheder og videreuddannelse

Du kan efter bacheloropgaven vælge at søge arbejde, men du kan også vælge at læse videre på kandidatuddannelsen i journalistik.

Det er en forlængelse af studiet og en forstærkelse af dine færdigheder, som stadig flere studerende vælger. Læs mere om kandidatuddannelsen her.

Se eksempler og læs mere om jobmulighederne

LIXEN

Lixen er de journaliststuderendes avis ved Center for Journalistik på Syddansk Universitet. Den er uafhængig og skrives af de studerende

Læs den her

Vi samler statistik ved hjælp af cookies for at forbedre brugeroplevelsen.  Læs mere om cookies

Acceptér cookies